Merhaba,
Sepia87 sen bir an önce KEGM' i arayıp evraklarınla ilgili bir bilgi iste. Yazılı beyan göderen arkadaşlar için şu söyleyeyim, yeni medeni kanun gereği kişinin kendi beyanı geçerlidir ve bu meyanda yazılı olarak sabıkam yoktur dediğinizde bu evrak kabul edilir ve işleme alınır. Ancak bu yazılı beyanın sorgusunu o kurum yapar ve teyid eder, şimdi burada istenen evraklar arasında sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyan demesi normal. Siz bu evrak için yazılı beyan yerine adliyeden alınan sabıka kaydını gönderebilirsiniz, burada da anormal birşey yok. Biz ilk girdiğimiz sınavda (KEGM' in ilk sınavıdır Mayıs 2010) ilk evraklarda yazılı beyan yollamıştık, epey zaman geçince ve KEGM' i sık sık rahatsız ettikten sonra bir görüşmemizde ben sabıka kaydımı alıp gödereyim hocam ankaradan bilgi gelmesini beklemek istemiyorum olurmu dedim, yetkili kişi bana tabii olur deyince hemen alıp yolladım ve o hafta belge geldi. Size söyleyebileceğim bu yönde bir görüşme yapmanız olabilir ve belki yardımı olur. Belgelerin basılma işine gelince ben de önceki gün görüştüm ve dosyalardan basmaya balandığını ve hızlı bir şekilde yapmaya uğraştıklarını beyan etmişlerdir.
Selamlar