sayın ta2ans
nihat bey, yukarıdaki yazınızı okudum ama sağlıklı bir şey anladığımı söyleyemem orada tam olarak ne demek istiyorsunuz swr ayarından bahsetmişsiniz benmi yanlış anladım yoksa farklı bir şeymi demek istiyorsunuz swr ayarı sizin söylediğinizden anladığım cihazın çıkış gücünün yükseltilmesi ve düşürülmesi ile mi swr ayarı yapıyorsunuz eğer cihazın ayarı yani gücü ile oynamak suretiyle swr yi azalıp çoğaldığını söylemek istiyorsanız bu yanlış cihazınızın gücü ne olursa olsun ister 100 wat ister 50 wat ister 10 wat ister 1 wat ister 0,5 wat çıkış gücünüz ne olursa olsun eğer siz 1.1 swr oranını sağlayamıyorsanız bence sistem sağlıklı değildir refleksiyonlu çalışıyorsunuz demektir swr güç miktarlarında değişmemelidir. hayırlı çalışmalar.
Sayın Hayati bey,
Yazdıklarımı tam olarak okumamışsınız heralde.Anlatmaya çalıştığım SWR ölçümünü genelde düşük waat la yapıyoruz ama kullanılan malzemeye göre waat yükseldikçe SWR ölçümüde artabilir.Elimizdeki cihazın maksimum çıkışı 50W diyelim siz 50W ta SWR ölçümü yaptınız ve ölçüm sonucu 1,1 sonucunu aldınız süper ama bu şu an için süper,olaki 100W lık bir cihaz geldi elinize ölçüm yaptınız ve 2,5 değer çıktı ne yapacaksınız?Ayriyetten kullanmış olduğumuz frekanslarda bile SWR farklılıkları göstermektedirki her yerde 1,1 i alamayabilirsiniz.Tabiki en iyi SWR değeri 1,1 dir ama bunu atıyorum 144,000 ile 146,000 arasında tutturmak bile zor oluyor anlatabildimmi.Bu yüzden her şekilde SWR nin 2,0 olması iyi su kaldırır dedim kendimce ama Yücel arkadaşımın verdiği Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap linkten daha ayrıntılı olarak açıklama bulabilirsin benim nazicane anlayabileceğimiz dilden anlatmaya çalıştığım kendime göre kıstamlarımdır.Malesefki anteni tabiki çıkış gücüne göre ayarlamamız lazım diyorum yoksa SWR neden yapılsınki.73