devreyi metal kutuya koymak: anten hariç alıcı devrenizin tamamını metal bir kutuya koyarak kutuyu devrenin toprağına irtibatlamak, çevreden gelecek, istenmeyen sinyallerin devrenizi etkilemesini önler.
optoizolatör: elektriksel olarak bağlı olması istenmeyen ancak aralarında haberleşmesi gereken devrelerde kullanılan bir devre elemanı.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapbu elemanın emitter bacağına telsizinizin toprağını, collector bacağına telsizinizin ptt hattını, cathode bacağına alıcı devrenizin toprağını, anode bacağına ise devrenizin çıkış gerilimine göre, tahmini 470 ohm-2.2k arası bir dirençle bağlarsanız, sinyal geldiğinde telsiziniz göndermeye geçer ancak devrelerin topraklarını ayırmış olursunuz, böylece toprak hattı üzerinden herhangi bir parazit devrenize ulaşamaz.
geçit kondansatör: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap bu kondansatörleri devrenizi koyduğunuz metal kutuya lehimleyerek devreye girip çıkan kabloları bunun üzerinden yaparsanız oldukça etkili bir filtre ve ekranlama yapmış olursunuz. sizin devrenizde büyük ihtimalle bu kadar ciddi önlemlere gerek kalmaz ancak bilginiz olsun diye yazdım.
Ancak daha önce de yazıldığı gibi, eğer sisteminiz 433 mhz de çalışan sistemlerden ise bunların hiçbiri işe yaramaz. uhf bir telsiz ile veya modülün frekansının alt katlarında çalışan bir telsiz ile(145*3=435mhz) o modülleri kullanmanız mümkün değil demiyorum ancak maliyetiniz ve devre boyutunuz inanılmaz artar. bu yüzden 315mhz veya 2.4ghz frekansında çalışan bluetooth vs. bir sistem tercih edilmeli.