Gönderen Konu: Bu iti yakalayın!  (Okunma sayısı 10183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA8AKS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 2
  • İsim Soyisim: FATİH AKSU
Bu iti yakalayın!
« : 16 Kasım 2012, 20:14:26 »
Tekirdağ’da sabah saatlerinde polis telsizinden yapılan “Bu iti yakalayın. Derhal bu iti getirin” anonsu polisleri şaşırttı. Anonsun polis tarafından değil, telsize sarkma yapan amatör telsizci tarafından yapıldığı belirlendi.
Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde [/size]Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap[/color][/size] [/color][/size]Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap[/color][/size] polis telsizinden yapılan anons dinleyenleri şaşkına çevirdi.  Kodunu söylemeden polis telsizine giren bir kişi, “Size emrediyorum. Derhal bu iti yakalayın. Bu iti bana getirin” şeklinde anons yaptı.  Polisleri şaşırtan bu anons yaklaşık bir dakika sürdü.  Gerçek bir müddet sonra anlaşıldı. Anonsun polis tarafından değil, telsize sarkma yapan amatör telsizci tarafından yapıldığı belirlendi. Polis ekipleri garip anonsu yapan şahsı belirlemek için çalışma başlattı.
Kaynak:
[/color][/size]Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Böyle amatörleri görmekten gerçekten utanıyorum. Amatör, vatanseverdir devletini polisini sever korur. Tamam dinleme haltını yiyorsun da neden araya giriyorsun? Senin özel telefon görüşmelerini dinleseler hoşuna gider mi?

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=3209.0

Çevrimdışı TB1BHG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 23
  • İsim Soyisim: Gökhan Köseoğlu
Ynt: Bu iti yakalayın!
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2012, 20:55:43 »
 Değerli arkadaşlar yukarıdaki haberde sözü edilen ve anons yaptığı söylenen kişinin amatör telsizci olmadığı,Eline herhangi bir şekilde telsiz geçirmiş bir şahıs olduğu bizzat haberi yazan muhabir tarafından düzeltme yapılarak tekrar yayınlanmıştır.Amatör telsizcilik belgesine sahip bir amatörün bu şekilde bir kamu kuruluşunun frekanslarına girmesi ve anonsta bulunması beklenmeyeceği gibi, olayın amatör camiaya maledilmeye çalışılması son derece hatalı bir davranıştır.zaten olayı yazan muhabirde elinde telsiz olan herkesi amatör telsizci olarak gördüğünü beyan etmiştir.geçmiştede bu tür davranışta bulunan şahıslar olmuştur,ancak bu kişilerin de amatör camia ile hiç bir şekilde ilgi ve alakaları olmadığı anlaşılmıştır.73..
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2012, 21:41:08 Gönderen: TB1BHG »
H.Gökhan Köseoğlu. KN41MF

Çevrimdışı TA1HF

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • TA1AGA
  • İsim Soyisim: Yusuf AVCI
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2012, 02:36:13 »
bugunumuz bu haberı her yerden duzeltmekle geçti... yine asıp kesilmiş.... böyle bir olay yok... asparagas bir haber... ben bizzat emnıyetle görüştüm.. böyle bir konu yok kayıtlar izlendi.. muhabir le telefonla görüştüm.. "amatör telsizci" demekle "eline telsiz almış acemi" demek istediğini söyledi.....geniş bilgi TRAC TEKIRDAG facebook sayfasında ... oraya bende açıklama yaptım.tekırdağ trac başkanıda açıklama yaptı...Biraz sabır göstersek.. peşin hükümlü olmasak...iyi haberler duymak dileğiyle TA1AGA TEKIRDAĞ 73
TA1AGA   Op:YuSuF  73's    (eski çağrı işaretim: TB3POL  )

daredevil
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2012, 12:41:54 »
Bir kişinin (aslı astarı olmasa, sadece telaffuz hatası bile olsa) yaptığı yanlış iş bütün camiayı nasıl rahatsız ediyor, elli yerde düzeltme-açıklama yapma mecburiyeti doğuyor. Daha düne kadar bizde forumda "henüz kanıtlanmamış" olduğu halde amatör telsiz sınavından sebep kıyı emniyetine, personeline, sınavına giydiriyorduk. Neyseki yönetici bir şekilde duruma müdahale etti. Kendimize yapılmasından hoşlanmadığımız, tepki gösterdiğimiz davranışları bizde başkalarına yapmamalıyız. İyi forumlar

Çevrimdışı TB3PSU

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 29
  • Tecrübe: herkesin kendi hatalarına verdiği addır..
  • İsim Soyisim: Soner UÇAR
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2012, 13:28:14 »
Haber gerçek olmayabilir ama amatör olsun- olmasın sadece para kazanmak uğruna her önüne gelene lisanssız diyerek telsiz satanlar olduğu sürece biz amatörler rahat olamayacağız. Ve bu kişilerin işledikleri-işleyecekleri suçlar da doğal olarak biz amatörleri bir şekilde rahatsız edecektir.  Bu şekilde önüne gelene telsiz satan kişiler için bir şeyler yapılmalıdır değilmi arkadaşlar.Gerçi içimizde çürük elmalar bulunmaktadır (mandalcı veya bu şekilde satış yapan kişiler).Bu çürük elmaları da aramızdan beraberce elemeliyiz.."eline telsiz almış acemi" diye birşey olmamalı böyle eğlence arayan herhangi birileri eline telsiz alamamalı...değilmi?....73
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2012, 13:41:46 Gönderen: TB3PSU »
Baskalarinin bilgisi ile bilgin olsak bile , ancak kendi aklimizla akilli olabiliriz...

Çevrimdışı TA8AKS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • İsim Soyisim: FATİH AKSU
« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2012, 23:19:08 »
Bu bir kişilik meselesi sen ne kadar önlem alırsan al kişi kişiliksizse bir şekilde yapacaktır. Çok mu zor amatör belgesi almak. Açık konuşalım çok kolay. Önemli olan insan olabilmek. Saygı sevgi.

Çevrimdışı TA2ANS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 8
  • NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
  • İsim Soyisim: Nihat
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2012, 11:29:50 »
O anonsu yapan ve  tam anlamıyla neyin ne olduğunu bilmeden haber adı altında haber yapan şahşiyetinde ne kadar seviyesiz olduğu açıkça  aşikardır. Yukarıda bahsedildiği gibi para kazanılacak diye her önüne geçene cihaz verirsen böle olur.Yanlız dikkat edilecek bir husus,Tekirdağ gibi  küçük bir ilde bu anonsu yapan  kişi bu cihazı ne amaçla almıştır?Bir amatör olarak aklıma getirmek istemiyorum ama bu şahsiyet yine ya bir amatör adyıdır yada yeni amatör olupta cihazları karıştırmaya meraklı biridir gibime geliyor malesef ki o frekansları nasıl bilmiş bunuda araştırmak lazım gibime geliyor.Hani bir söz vardır '' adama  karallık vermiş  gitmiş babasını kesmiş '' misali biz kendimizi eğitmediğimiz sürece saygı ve sevgi düzeyini hiçe sayarak davrandığımız sürece malesef bu gibi olayları daima yaşayacağız.73
TA2ANS NİHAT SEBİT BOSTANCI/İSTANBUL

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2012, 14:39:46 »
Selamlar,

Son zamanlarda kurum röleleri hava şartlarından enterfere alıyor bile olsa "amatör telsizciler" yapıyor oldu.
Tabi neden bu düşünceye itilir oldular  sebepleri belli.Geçmiş dönemlerde yaşanılan kötü örnekler...
Ne maksatla olur ise olsun herkezin eline telsizi verirsen sonuç böyle olur...

Bu tür haberlerde neden yatıp kalkıp "amatör telsizcidir" diyorlar...Asıl buna odaklanmak lazım.Nasıl herkezin eline telsiz verilmemesi gerekiyorsa,herkezi amatör telsizci yapmayacaksın.

Yaparsan daha önce "itfaiyecilik" oynayan arkadaşlar bu gün "hırsız polis" oynuyor galiba diye atıfta bulunurlar.Bu sebeple en baştan,taa en baştan işi sıkı tutacaksın.
En başı neresi olduğunu anlatmama gerek varmı?

Umarım amatör telsizci değildir ve en kısa sürede yakalanır...

« Son Düzenleme: 18 Kasım 2012, 15:16:50 Gönderen: TA3CY »

Çevrimdışı TA1HF

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • TA1AGA
  • İsim Soyisim: Yusuf AVCI
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2012, 16:26:57 »
Yücel bey "umarım amatör telsizci değildir " yazmışsınız... gerekli açıklamaları yaptık.... Tekrar yapayım
    amatör telsizci filan yok. Emniyete bu konuyu sorduk.. Role kaydı tutuluyormuş .Geriye dönük Dinlendi Böyle bir kayıt yok. Yani Emniyet BÖYLE BİR KONUŞMA KAYDI YOK. bilgisi verdi... Tamamen asparagas bir haber.. haberi İHA ya gönderen muhabirle ben görüştüm.. "ELİNE TELSİZ ALAN BİRİSİ"ni kastederek amatör telsizci kelimesini seçtiği TAHMİN YÜRÜTEREK bu haberi yaptıgını bana anlattı....
   Haberi yapan Muhabir daha öncedende YANLIŞ HABER yapmaktan sabıkalı... Bu konu böyle işte ..
    "BİR DELİ KUYUYA TAŞ ATTI, 10 AKILLI TAŞI ÇIKARAMADIK"     TA1AGA Tekirdağ 73

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 13
  • Bilgiyi Paylaşmayacaksan, ÖĞRENME !
  • İsim Soyisim: Murat DEMİRTAŞ
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2012, 00:28:10 »
Merhaba,

Yusuf' un yaptığı açıklamalara bir şey eklemeye gerek yok, takip ediyoruz gerekli girişimlerde yapıldı zaten. Böyle bir eylem yapıldıysa bile bunu  yapan kişi bir Amatör Telsizci değil bunu bilmenizi isterim.

Selamlar
Eski:TA1ADM Yeni:TA2NL
www.muratdemirtas.net.tr

Çevrimdışı TA2ANS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 8
  • NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
  • İsim Soyisim: Nihat
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2012, 11:01:18 »
Konu şimdi anlaşılmış oluyor,yapılan  anons yok çağrı yok e bu basın mensubu denilen şahsiyet nasıl böle bir haber yapabiliyorki?Emniyetin bu şahıs hakkında iyi bir tutanak tutarak savcılığa vermesi lazım zaten adamın böle  abuk sabuk haberden dolayıda daha evvel sorunu olduğuna göre alsınlar basın kartını gerekli işlemleri yapsınlar bu ne terbiyesizliktir.Hani insanın aklına bunun akrabasına  amtör biri bişimi yaptı  sorusu gelmiyor değil hani.
yinede söylemekten vaz geçmeyeceğim,balık baştan kokar misali denetleme olmadığı sürece,amatör telsiz belgesinin ne amaçla alındığı zaman içinde tesbit edilmediği sürece,biz amatör adayı veya amatörler kendimize çeki düzen vermediğimiz sürece bu amatörlük hiç iyi yöne gitmeyecektir.Bilgi için teşekkürler yusuf hocam.73

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2012, 11:55:38 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Yücel bey "umarım amatör telsizci değildir " yazmışsınız... gerekli açıklamaları yaptık.... Tekrar yapayım
    amatör telsizci filan yok. Emniyete bu konuyu sorduk.. Role kaydı tutuluyormuş .Geriye dönük Dinlendi Böyle bir kayıt yok. Yani Emniyet BÖYLE BİR KONUŞMA KAYDI YOK. bilgisi verdi... Tamamen asparagas bir haber.. haberi İHA ya gönderen muhabirle ben görüştüm.. "ELİNE TELSİZ ALAN BİRİSİ"ni kastederek amatör telsizci kelimesini seçtiği TAHMİN YÜRÜTEREK bu haberi yaptıgını bana anlattı....
   Haberi yapan Muhabir daha öncedende YANLIŞ HABER yapmaktan sabıkalı... Bu konu böyle işte ..
    "BİR DELİ KUYUYA TAŞ ATTI, 10 AKILLI TAŞI ÇIKARAMADIK"     TA1AGA Tekirdağ 73

Konu aydınlandı ise problem yok geçmiş olsun.

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 6
  • İsim Soyisim: Nejat ARGADAL
« Yanıtla #12 : 20 Kasım 2012, 02:11:31 »
Konuyu hızlıca aydınlatan üstadlara ilk olarak teşekkür ediyorum. Bu bağlamda aklıma gelen bir durumuda paylaşmak/danışmak istiyorum.

Bundan bir-iki ay önce FOX tv haberde dinlediğim bir adli vak'a haberinin görüntülerinde araç içerisinden öndeki polis aracını takip ederken ellerinde wouxun uv1 telsizi ile polis konuşmalarını da canlı şekilde dinlettiklerini gördüm. Tabi kısa bir süre çekilmiş bu görüntü 10-15 sn kadar yayınlanıp haberin diğer görüntülerine geçilmişti.

Aynı görüntüyü yine aynı kanalın bir başka haberinde yine benzer bir yerleştirme ile görmüştüm. Eğer izleyen amatör arkadaşlarımız varsa sizlerde bu görüntüleri izlemişsinizdir mutlaka.

Bir başka olay ise, şirket araçlarımızdan birisinin polis tarafından bağlandığı otoparka çıkartmak için gittiğimde masalarının üzerinde duran Wouxun uv1p nin  Amatörmüsüz dediğimde kişinin sesi titredi ve evet diyebildi. Çağrı kodunu sorduğumda ise cevap alamadım, konu dağıtıldı.

Çıkan sonuçlar basit aslında.

Saygılar.

Çevrimdışı TA2AOG (SK)

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 37
  • İsim Soyisim: Osman Güler
« Yanıtla #13 : 26 Kasım 2012, 16:48:07 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Birgün bu iti .......ler

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 13
  • Bilgiyi Paylaşmayacaksan, ÖĞRENME !
  • İsim Soyisim: Murat DEMİRTAŞ
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2012, 01:09:55 »
Merhaba,

Yaaa Osman Hocam işte böyle, biri var buralarda ortalığı karıştırıyor. Bakalım Emniyet nasıl bir tedbir alacak bu iş için, bizim kafamıza patlıyor kabaklar ama yakında biz de bu iti yakalarız inşallah...

Selamlar

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter