Hayati hocam transmisyon hattım antene kadar RG8U ancak unuttuğum bir malzeme var arada..Diamond Mx72 H modeli duplexer..Midland X50 model antenimi bir vhf- birde uhf cihazda kullanmak için..vhf olan cihaz sürekli rx durumundadır-uhf olan tarafı genelde aktif. Transmisyon hattım ve antenim swr 1.1 ölçüyorum.Sorun sadece swr metre ve ara kablosu devreye girince oluşuyor.Ayrıca böylece anladığım bir olay daha var.Hesapta icom uhf cihazımın içinde yüksek swr ye karşı koruma devresi var ama sanırım bir işe yaramıyor.
Mehmet hocam kaliteli bir dummy load um maalesef yok ama kendi yapımım var.Ayrıca danışmak istediğim bir olay daha var aslında. Swr metre çıkışına kendi yaptığım 68.2 cm olan ara kablo yu ve dummy load u takınca swr değeri en az 2 ile 3 arası oluyor (kablo da sorun olabilir diye rg213 kablo ve aynı boy bir kablo daha yaptım sonuç aynı) 68.2X3=204,6 cm bir kablo daha hazırladım, onu bağlayınca swr 1.1 -1.2 arası oluyor. Bu nasıl iştir hocam? Cevabınızı merakla bekliyorum ve teşekkür ederim...73