MERHABA ben çok ama çok basit manada ses gibi çok karışık olmayan sadece mors kodu tarzında bilgi gönderebilen switch ile çalışan bir devre yapmak istiyorum ama bunun özelliği çok çok basit olmalı.. mesela 2cmlik çap boruya 0,8mmlik bakır tel ile 100-150 sarımlık bir bobin ve küçük bir kapasitif kondansatör ile LC tank devresi oluşturarak 1 khzlik osilatörümden bir sinyal gönderip aynı esaslarla bu sinyali almak ve bir lamba led yakmak istiyorum internette yaptığım araştırmalar genelde ses aktarımı/iletimi üzerine ben işin en temeline inmek ve bu olayı gözlemleyerek anlamak istiyorum teorik makaleler ezbere yazılmış sözler gibi... germanyum diotlarla çeşitli denemelerim oldu ancak hep başarısız oldum basit bir yaptığım AM alıcı bile çalışmadı bu konuda engin tecrübeleri olan kişilerin yardımlarını bekliyorum zahemt olmazsa diyagram vb. şeylerlede açıklamalarınızı desteklerseniz çok memnun olurum. Dediğim gibi amacım hazır devre edinmek değil gözlem yapmak hesap yapmak ve öğrenmek şimdiden çok teşekkürler
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=3128.0