s.a. cümleten,heeeee gerek İLbey e gerek se Mehmet abime hak vermemek elde değil ama,ilk evvela İbey arkadaşıma bir iki cümle söyelemek isterim;malesef bu işin ciddiyetini kavramış ve hakikaten bu amatörlük adına gönül vermiş arkadaşlar haricinde bu konuya ilgi gösteren olmuyor.Herhangi bir derneğe üye olmanız gerekmiyor ama bu işleri yerinde deneyimli kişilerden öğreneyim çalışayım diyerek üye oldununuz derneğe işiniz bittiğinde yani sınavı kazanıpta belgenizi aldığınızda veriyorsanız ne mutlu aidat haricinde işiniz düştüğünde veya onuda yapmıyarak ferdi takılmaya başlıyorsunuz.Sözüm tabi size değil ama genel konuşuyorum.Sınavı kazanıpta dernek adı altında aidatımı ödediğim gibi yeni bu işe gönül vermiş arkadaşlara birşeyler öğreteyim katkıda bulunayım diyen olmuyor,neden işten güçten vakit ten veya dediğim gibi işim bitti nasılsa aidat ödüyorum ordakiler yapsın ilgilensin düşüncesiyle malesef böle pasif kalıyor.
Gelelim Mehmet abime,e bir dernek üyesi veya sorumlusu olarak ne mutluki bu işe gönül vermiş bilgili bir kişi olarak yeni bir kişi geldiğinde onunla ilgilenmek o derneğin kirasını elektiriğini veya kırtasiye masraflarını karşıladığı gibi zamanının birçok bölümünü bu arkadaşların sınav eğitimiyle ilgilenip onlara bir belge kazandırdıktan sonra yukarıdada bahsettiğim gibi işi biten bırak uğramayı aidatııda ödemezse e bu adam ne yapsın bu çarkı nasıl döndürsün.Derneğin ihtiyaçlarınımı karşılasın yeni geleceklere zaman ayırıp dersmi versin yoksa yine ödenmeyen bu aidatlarla internet sitsi açıp en azından sanal yolla bilgilermi versin.Dernek demek bir ekip çalışması ve bu derneğe üye olan kişilerinde vecibelerini yerine getirmesiyle herşey olur oda olmayınca malesef sizin gibi bu işe gönül verip birşeyler öğrenmek,yapmak veya deneyim kazanmak malesef mümkün olmuyor.
Kısaca Amatör telsizcilik olsun Cb cilik olsun bu işe gönül vermişsek gerekenlerin neler olduğunu şahsi veya bir dernek çatısı altında vecibelerimizi yerine getirmekle beraber aynı zamanda zaman ayırarak görevlendilen şekilde hizmet vermemiz gerekirki bu işler yürüsün.Hep aynı sıkıntıları konuşuyoruz ama malesef gerek reelde gerekse havada kafamıza göre takıldığımız için böle bir sürünceme içinde kalıyoruz.
Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri derneği adı altında bu hizmeti hiç kimseden bir beklenti olmaksızın her yönüyle hizmet vermeye çalışan tüm arkadaşlarımı kutluyorum.Tabi dernek üyeleri olan arkadaşlarımızın ve bu işe gönül vermiş birkaç arkadaşımın katkılarıyla en doğruyu ve günceli sunmaya çalıştıkları için ayrıca teşekkür ediyorum ki böle bir hizmeti ben dahil herkese sunabildikleri için.Bu işler birlik ve beraberlikle olur bu birliktelik içinde anlaşmazlıklar olabilir tartışalıbilir ama her ne olursa olsun ilk olarak saygı ve sevgi çerçevesinde düzelmeyecek hallolulmayacak hiç bir konu olamaz.Adı üstünde Amatör telsiz oparetörü olan bir kişi zaten bu perensiblere haiz olan kişidirde ama dediğim gibi günümüzde bananecilik,egoistlik,adam kayırmacılık,dedikoduculuk vs. bitmez oldukça sadece amatör telsizcilikte değil her oluşumun sonu hazimet olacaktır.
Bizler o zaman demekki şahsi değil genel olarak bu konuda kendmizinde hem faylananabileceği hemde başka kişilerin faydalanabileceği bir şekilde kendimiz yönlendirmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor değilmi?73