Bir arkadaşımızım "Kenwood TH F7E" konu başlıklı yazısında bir antenden bahsetmiştim. Wouxun antenlerinin
her bandta güzel çalıştığından sözetmiştim. Bu gün ekte göreceğiniz A modelli şemadan yola çıkarak
deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler yapmaya karar verdim.
Sipinler arasıyla oynadım, tur sayısıyla oynadım, elemanın uzunluğuyla oynadım, neticede gönlüme göre bir anten yaptığımı düşünüyorum.
" Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap " daha önce bu başlık altında bu konuyu açmıştım.
ama bu sefer tamamen el cihazıma yönelik yaptım. parçalanmış vx-2 anteninin dipliğini kullandım.
air band : orjinal anteni "2" sinyal dinlerken homemade "3" sinyal dinliyor
VHF amatör band : orjinal anten "9+" sinyal duyduğumu home made "9/9+" arası duydum
VHF Protokol kurumlar: orjinal "1" sinyal Q1/2 duyduğumu home made "9+" sinyal Q5 seviyesinde 10 numara 5 yıldız dinleme yapıyorum ATT ON konumunda bile 7 sinyal geliyor) (yüzümü güldürdü)
Senao telefon frekansları : orjinal "5" sinyal duyduğunu home made "9+" dinliyor.
UHF de amatör bandlarda her iki anten aynı performansı gösterirken amatör band dışında home made anten çok daha performanslı çalışıyor.
Netice itibariyle eylencesine yapılan bir çalışma hem güzel vakit geçirmemi sağladı hemde kafamı boşalttı
hemde verdiğim emeğin karşılığını aldım.
Yarın TA1KB gelecek olan arkadaşlarıma yakınen gösterip test edeceğim. Hem de MFJ de anteni ölçeceğim.
Saygılar Sevgiler 73'ler
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Üye Ol ya da
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Üye Ol ya da
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap