Bu anteni amatör olmadan önce bende cb için yapıp kullandım,gerçekten geniş bandlı,bir seferde swr'i ayarladınmı üstüne çamaşır bile asabilirsiniz,swr'i biraz yukarı çıksa bile hatta çatı altında bile kullanabilir,lakin anladımki ki anten kitabını aldım Rothammels antennenbuch,bu antenin birden fazla çeşidi var üstelik yukarıda arkadaşımızın yazdığı gibi 240-300 Ohm kablo son uç kısımlara eklemek gerek,tabi bu bir amatör arkadaşın yaptıgı anten,diğeri başka yapmış mesela kablonun iç kısmını paralel x gibi dış kablo ile birleştirmiş,aslında aynı görevi yapıyor,burda aranan antenin band açıklığıdır gerçi çok çeşidi var bu antenin ama kimisi 75 Ohm kablo ile beslemiş kimide 1;1balunla hatta 75 ohm kablu ki 1/4 sonra 1;1 balun band açıklığı çoğaldıkça antenin verimliliği düştüğü görüşünde açıklanmıştır,araştırmaya açık bir bazoka dipol,ben 1/4 balunla besledim çalışıyor tabi swr'i balun ayarlıyor balundan sonrası 50 Ohm peki verimlilik nasıl bak onuda sağlam ölçücü stadsion lazım oda hangimizde var bilmiyorum,biraz uzun oldu ya öğrenmek herşeye değer.Telgırafın gittiği tellerle anten güzel olur üstelik gümüş kaplama ise,sağlıcakla kalın...Not,1;1 balunla beslenen anten 50 Ohm olmalı'mı?Olmamalı'mı...