0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uluslararası standart ve kurallara bağlı kalınması gerekir ki zaten o amatör telsizci kendisini TA2ASV tanıtarak bir hata yapmış, bunu bile bile cevap veren istasyonlar iki hata yapmıştır.
Murat Bey, konuyu bende takip ettim. Sitenin yöneticisi sizin uyarınızdan sonra cep telefonunu vererek konuyu doğru şekilde anlamaya ve yapılan hatayı düzeltmek için sizden telefon bekledi. Daha sonra siz cevap vermeyince yazılan işaretin W ile olması gerektiğini, bunun kendilerinden kaynaklanan bir hata olduğunu belirtti yanılmıyorsam. Eski yazışmaları gözden geçirin derim. 73
Aydınlatıcı bilgi ben vereyim; A sınıfı olmuş ama iş bilmez amatör arkadaşın biri çağrı işaretinde "W" olduğundan ve bunun yabancı dilde "whiskey" olarak okunduğundan rahatsız olduğu için sizin "V" kullanmayı tercih etmiş ve bu durumda "TA2ASV" olarak anılmıştır.Uluslararası standart ve kurallara bağlı kalınması gerekir ki zaten o amatör telsizci kendisini TA2ASV tanıtarak bir hata yapmış, bunu bile bile cevap veren istasyonlar iki hata yapmıştır.Dilerim tekrarı yaşanmaz ve bu da örnek teşkil eder.73
arkadaşlar burda gereksız bır tartışma ortamı var çagrı işaretınde W varsa "whiskey" bu şekılde okunmalı bende duyuyorum frekanslarda bu şekılde söylemek ıstemıyorsa ya işaretını degiştiricek yada uluslar arası dılde bunu söylemek zorunda söylemıyceksede amatörlugu bıraksın o şöyle bu böyle demiş bence saçma sagılar 73
Sevgili adasım ara verdiysek amatörluktden kopmadık zaten benim ara vermemde yine bu çagrı isareti mevsuzu oldu .yani bu konun bir benzeri ..burdaki.sıkıntı bu.w harfin kullanımını.şeklinde ha şunuda soyleyim ben memlekete gelis gidislerde bir çok amatör istasyonla göruştum hiç birinde de ben ulusal alfebedik kullanan görmedim .
Başlatan TA3V
Başlatan TA2ALH
Başlatan TA1HZ
Başlatan TB2GFL
Başlatan TA2CS