Elektronik en sevdiğim hobimdir. Elektroniğe ilgi duyup da radyo ile ilgilenmemek.... Neyse bundan dolayı telsizlere de sempatim oldu, doğal olarak önce CB tabi.... şimdileri ise UHF ilgimi çekiyor ve tabi şart olan sınava girmem gerekiyor, hazırlandım tamam derken bulunduğum koca ilde sınav yapılmayacağını üzülerek öğrendim kısmet değilmiş bir sonrakine derken bu arada çevremdeki amatörleri dinlemek istedim neler yapıyorlar? Forumlara baktım, havayı dinledim ama durum bana iç açıcı gelmedi. Kanallarda çok seviyesiz sohbetler, uzun muhabbetler, argo kelimeler(mandal yapmayın bak sövecem şimdi gb... mandal yapanı sen 1 saat konuşursan adam yapmaya devam eder...) duyunca iştahım azaldı.... Şoför arkadaşlardan özür diliyorum ama kamyoncu muhabbet tarzı konuşmalar bu frekanslara yakışmıyor. Amatörlük ruhu için canla başla çalışan gerçek amatörler için üzülüyorum.... Karda kışta röle dikmek, bakımlarını yapmak kolay değil, emeğe biraz saygı duyalım ve yeni amatör olmuş ve olacak arkadaşlar biraz daha duyarlı olalım! Ver parayı al belgeyi olmuş sanki? Bence sınava başvuru değiştirilmeli, kişilerin meslekleri ve öğrenim durumlarına da dikkat edilmeli, ayrıca mülakatı da olmalı diye düşünüyorum bazı arkadaşlar bana kızacak ama amatörlüğün laşka olmaması için gerekli bence. Bu vesile ile bu işe emeği geçmiş herkese saygılarımı sunuyorum. 73