S.a. herkese,ben dahail bir çok amatör arkadaşım cb deki deneyimlerimiz sonucu amatör olmaya karar vermişizdir.Cb bir okul olmuştur bize ama cb yi bu noktaya getiren tabi bizleriz.1983-1990 Tarihleri arasında en hareketli zamanlarını yaşayan cb 91 den sonra gerek cep telefonlarının gerekse bilgisayarların çıkmasıyla bu hareketliliğini yavaş yavaş yitirmeye başladığı gibi,bizlere verilen bu güzel hakkı amacı dışında kullanmaya başladık.Tüpçülere,suculara taksicilere dolmuşçulara çıkar elde etmek menfaatimiz gereği abuk sabuk cihazları değerinden çok fazla fiatlarla satmaya başladık hatta birşeyler yarıştırmak için takozlar pawur mayklar eko mayklar kullanarak komşularımızı rahatsız ettik ve kaldıki hele bayan bir istasyon için mandallamayı bırak mevkileşerek kavgalar ettik kaldıki büyük şehirlerde ahlaksız işlerin yapıldığına bile şahit olduk.Bize verilen bu güzel hakkı denetimsizliğin vermiş olduğu boşluk içersinde elimizden ne gelirse yaptık ve akli salim cb ler tabi diğer cep telefonuna veya bilgisayara (özellikle büyük şehirdekiler)geçtiler o şaşalı zamanlar kalmadı.Burda ne olursa olsun menfaat öne çıkarak maddi çıkar ön plana çıkmıştır.Cb hala ölmedi ölmezde.Bizler bu değerli bir hakkı adam gibi kullanmasını bildiğimiz takdirde devam ediyor ve edecektir.Bu küçük il ve ilçelerde dahada yaygındır ve şimdilerde büyük şehirlerdede yavaş yavaş bir hareketllik olmaya başlamıştır.Nahiyetinde cb de bir muhabere aracıdır belge gerektirmeyen bir muhabere aracı ve o eski dostluklar arkadaşlıklar toplanılıp çaybahçelerinde düğün salonlarında etkinlikler hala anılarımızdadır.Ben bir amatör olarak cb yi kullandığım gibi amatörlüğümüde devam ettiriyorum neden?Cb dede çok değerli arkadaşlarım ve abilerim var birer selam vermek hal hatır sormak veya birşeyleride onlarla paylaşmak ebabında.Cb yi kesinlikle küçümsemiyorum ama daha elit daha kültürlü ve seviyeli diye amatör oldum ama malesef amatörlük demin saydığım vasıfları amatörlüğü gereği gibi yapan kişilerde gördüğümden fazla yalakalık egosunu tatmin etmeyi dedikodu guruplaşma ve birşeyleri cb nin son zamanlarında olduğu gibi yarıştırıldığı (amatörlük adına keşke olsa) bir ortam olarak gördüm.Mandalından küfürüne terbiyesizliğin her çeşidini yaşıyoruz.Kişilerin problemlerini kendi aralarında değilde topluma malederek çözmeye çalışan ve kendilerine eski sözüm ona amatör diyen zihniyetlerin topluluğu olarak görüyorum.
Evet yakında yine kendi hatalarımız sonucu para kazanma uğrana her önüne gelen kişilere cihaz satanlar,abuk sabuk konuşanlar,kendini kamu görevlisi gibi gösterenler yüzünden şu anda cb nin o eski bozuk düzenine gelmiş durumdadır amatörlükte.Hiç bir amatör diyemezki bizim bölgemizde (istisna bir kaç yer olabilir)rölelere simplexlere mandal yapılmıyor veya abuk sabuk konuşılmuyor diye tabi birde amatörün amatöre sen konuşma burası röle yok burası bizim sabit gibi baskıların yapılmadığı.Tabi bu değeri bilenlerde sessiz kalıp olayları ya seyrediyor bulaşmak istemiyor yada göz yumarak bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde kalınıyor denetleme denen bir makanizmanında olmaması bu değerleri dahada olumsuz etkiliyor.
Açıkçası kendimize bir çeki düzen vermediğimiz sürece yapılanlara göz yumulduğu sürece aman ne yapayım arkadaşım yaparsa yapsın zihniyeti ile devam edersek malesef amatörlerin durumuda cb den farksız olmayacaktır.Ama bu telsizciliği seven gönül vermiş ama cb ci ama amatörlerin var olduğu sürece bir şekilde muhabere ölmez yok olmaz.Herkese 73.