0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elime hediye olarak geçen CB cihazı aktif etmek için 1-2 haftadır uğraşmaktayım ancak bir türlüü anten yapamadım.Forumda gerekli konulara 2'ier kez mesaj yazmama rağmen hiç kimseden bilgiyi geçtim fikir dahi gelmedi.Bana kalırsa ölmedi ancak bu işe heves edenlere yardımcı olunmazsa ölür.Sonuçta bir çok amatör lisansını almadan önce bu bandda çıkış yaptı.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapElime hediye olarak geçen CB cihazı aktif etmek için 1-2 haftadır uğraşmaktayım ancak bir türlüü anten yapamadım.Forumda gerekli konulara 2'ier kez mesaj yazmama rağmen hiç kimseden bilgiyi geçtim fikir dahi gelmedi.Bana kalırsa ölmedi ancak bu işe heves edenlere yardımcı olunmazsa ölür.Sonuçta bir çok amatör lisansını almadan önce bu bandda çıkış yaptı.Mesaj gözümden kaçmışAçık dipol yapın tam 2 sene kullandım 2,75 cm sağa 2,75 cm sola bir ucu canlı(+) diğer ucu (-) Siz 2,90 kesin aliminyum çubuğu kese kese swr yi ayarlayın...Antenide canlı ucu yukarıya gelecek şekilde monte edin...Ben balkonda bu şekilde kullandım...
Aziz bey size katılıyorum. amatörlük saygınlığı arttırılması gereken bir hobidir. Sınavlarda kopya çekerek, cihazlarımızı önüne gelen amatörlükle alakası olmayan ve olmayacak amacı sadece polisi acili dinlemek olan insanlara satarak dediğiniz gibi ilerde amatörlüğün de öleceği kesindir. Ben bu şekilde yazarak amatör camiasının hepsini asla genellemiyorum. Bize bu hobiye merak sardığımızda yılların telsizcisiymişiz gibi destek olup, buradan yardımlarını esirgemeyen tüm saygın amatörlere selam ediyorum. Bilmediğimiz takıldığımız yerleri onlardan öğrendim. Umarım onların bu kibar ve anlayışlı tavırlarını bizde gelecek nesillere, amatörlüğe merak sarmış diğer amatör ADAYlarına iletebiliriz... Amatör Telsizciliğin saygınlığının kat be kat artması dileğiyle...
Başlatan TA4AMY
Başlatan TA1AHK
Başlatan TB5BAA
Başlatan TA2ITJ
Başlatan TA3V