Gönderen Konu: CB CİLİK öldümü yoksa yanlış kullanım sonucu öldürüldümü bunu hiç düşündünüzmü?  (Okunma sayısı 24220 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA4AHE

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 28
  • Herşey Amatörlük için...
  • İsim Soyisim: Hüseyin Erol ÜNAL
ARKADAŞLAR KİM NE DERSE DESİN CB'NİN YERİ AYRIDIR. BİR ZAMANLAR BURDUR'DAN RİZEYLE GÖRÜŞME YAPIYORDUM. 6 AY YURT İÇİ 6 AY YURTDIŞI GÖRÜŞÜYORDUM. UHF VE VHF'NİN NETLİĞİ YOKTUR AMA MESAFESİ BAKIMINDAN CB TARTIŞILAMAZ.
Dünyada yeteneksiz insan yoktur. Sadece iyi eğitilmemiş ve iyi yönlendirilmemiş insanlar vardır.

Çevrimdışı TB3BAK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 15
  • İsim Soyisim: AHMET AK
Elime hediye olarak geçen CB cihazı aktif etmek için 1-2 haftadır uğraşmaktayım ancak bir türlüü anten yapamadım.Forumda gerekli konulara 2'ier kez mesaj yazmama rağmen hiç kimseden bilgiyi geçtim fikir dahi gelmedi.

Bana kalırsa ölmedi ancak bu işe heves edenlere yardımcı olunmazsa ölür.Sonuçta bir çok amatör lisansını almadan önce bu bandda çıkış yaptı.

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Elime hediye olarak geçen CB cihazı aktif etmek için 1-2 haftadır uğraşmaktayım ancak bir türlüü anten yapamadım.Forumda gerekli konulara 2'ier kez mesaj yazmama rağmen hiç kimseden bilgiyi geçtim fikir dahi gelmedi.

Bana kalırsa ölmedi ancak bu işe heves edenlere yardımcı olunmazsa ölür.Sonuçta bir çok amatör lisansını almadan önce bu bandda çıkış yaptı.

Mesaj gözümden kaçmış
Açık dipol yapın tam 2 sene kullandım 2,75 cm sağa 2,75 cm sola bir ucu canlı(+) diğer ucu (-)
Siz 2,90 kesin aliminyum çubuğu kese kese swr yi ayarlayın...
Antenide canlı ucu yukarıya gelecek şekilde monte edin...Ben balkonda bu şekilde kullandım...

Çevrimdışı TB3BAK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi

Mesaj gözümden kaçmış
Açık dipol yapın tam 2 sene kullandım 2,75 cm sağa 2,75 cm sola bir ucu canlı(+) diğer ucu (-)
Siz 2,90 kesin aliminyum çubuğu kese kese swr yi ayarlayın...
Antenide canlı ucu yukarıya gelecek şekilde monte edin...Ben balkonda bu şekilde kullandım...

Teşekkürler bilgi için ama bu kadar fazla yer yok ne yazık ki... Benim daha önceden kullanmış olduğum ve oldukça iyi verim aldığım bir anten vardı onu yapmayı düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri olduğu için yapamıyorum.

Çevrimdışı TB3BAK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi

TB3BCS
  • Ziyaretçi
Telsizlere çok merakım vardı... Geçen sene Nisan-Mayıs aylarında ilk CB cihazımı ve mobil antenimi aldım.. 2-3 amper de adaptörümü.
Cihaza elektriği verip anteni takıp, anteni de camdan dışarıya tutuyordum elimle Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Daha sonra o şekilde kör topal görüştüğüm, izmir CBcilerinin önerisiyle, antenimi balkona monte ettim. Sonra baktım, millet beni zayıf duyuyor, Herkes uzak istasyonlarla görüşüyor, ben sadece aleykum selam diyebiliyordum içimden, çeşitli techizatlari edinip dahada geliştirdim kendimi..

Sonrada Amatörlüğü öğrendik, CB 21.kanaldan Heyecanım daha da arttı. Sonra (geçen kış-2011 aralık sınavı) amatör olduk.. İyiki de olmuşum ama, herkes söyledi, "Amatör frekanslarda görüşmeye başladığın zaman CB frekanslarını unutursun, hatta cihazı satarsın" dediler.. Hiçte öyle olmadı, Aksine dedim ya, gerekli techizatları alıp mobil anten ile yardırıyordum... halen de öyle...

Benim gibi düşünen varmı bilmiyorum, ama ben "CB hışırtısı dinlemeden uyuyamıyorum..." yani CB ye okadar bağlıyımdır....

Ama malesef yaş itibariyle CB nin altın zamanlarını göremedim, ama babamın anlatmalarıyla sanki yaşamış gibiyim...

Dediğim gibi, içimdeki CB hiç bi zaman bitmeyecek....
.
.
TB3BCS & Izmir Sezer

Çevrimdışı TA2MR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 9
  • İsim Soyisim: Aziz SARI
Yakın bir gelecekte burda şöyle bir başlık .görürseniz saşırmayın AMATÖR TELSİZCİLIK ÖLDÜMÜ YOKSA YANLIŞ KULLANIM SONUCU ÖLDÜRÜLDÜMÜ varın cevabını siz verin saygılar 73

Çevrimdışı TA5AO

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 10
  • İsim Soyisim: Oktay Koca
Aziz bey size katılıyorum. amatörlük saygınlığı arttırılması gereken bir hobidir. Sınavlarda kopya çekerek, cihazlarımızı önüne gelen amatörlükle alakası olmayan ve olmayacak amacı sadece polisi acili dinlemek olan insanlara satarak dediğiniz gibi ilerde amatörlüğün de öleceği kesindir. Ben bu şekilde yazarak amatör camiasının hepsini asla genellemiyorum. Bize bu hobiye merak sardığımızda yılların telsizcisiymişiz gibi destek olup, buradan yardımlarını esirgemeyen tüm saygın amatörlere selam ediyorum. Bilmediğimiz takıldığımız yerleri onlardan öğrendim. Umarım onların bu kibar ve anlayışlı tavırlarını bizde gelecek nesillere, amatörlüğe merak sarmış diğer amatör ADAYlarına iletebiliriz... Amatör Telsizciliğin saygınlığının kat be kat artması dileğiyle...
Türkçe Giderse, Türkiye Gider!

Çevrimdışı TA2MR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
Aziz bey size katılıyorum. amatörlük saygınlığı arttırılması gereken bir hobidir. Sınavlarda kopya çekerek, cihazlarımızı önüne gelen amatörlükle alakası olmayan ve olmayacak amacı sadece polisi acili dinlemek olan insanlara satarak dediğiniz gibi ilerde amatörlüğün de öleceği kesindir. Ben bu şekilde yazarak amatör camiasının hepsini asla genellemiyorum. Bize bu hobiye merak sardığımızda yılların telsizcisiymişiz gibi destek olup, buradan yardımlarını esirgemeyen tüm saygın amatörlere selam ediyorum. Bilmediğimiz takıldığımız yerleri onlardan öğrendim. Umarım onların bu kibar ve anlayışlı tavırlarını bizde gelecek nesillere, amatörlüğe merak sarmış diğer amatör ADAYlarına iletebiliriz... Amatör Telsizciliğin saygınlığının kat be kat artması dileğiyle...
güzel kardeşim ben 2006 kasım sınavında B lısansı alarak amatör telsızcı oldum ozamanları bu kadar amatör telsızcı yoktu konusmak ıcın adam arardık tabı HF olmadıgı için malum 2 mtr ve 70 cm kullanırdık zaten CB den kaçtık geldık bu frekanslara ordakı denetımsız ortamın bozuklugu bızı buralara attı geçen sene tam bu zamanlarda benım yaşamış oldugm bir olay netıcesınde ben lısansımı iptal etrııdım lanet olsun dedım ama olmadı işde bir kere bu virüs bulaşmış tekarar bu 10 hazıran 2012 sınavlara hazırlandım Allaha şükür kopya falan yok hakımla 82 puanla A lısansı aldım oda haftaya buyuk bır ıhtımalle gelır ben 20 gundur sagolsunlar bızılerı seven dostlardan edındıgım el cıhazlarıyla frkansları diniliyorum iş çıgrından çıkmış burası amatör bantmı dedım kendı kendıme dedım yoksa cb bantınmı dınlıyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap şaka tabı amatör bantları dinliyorum 20 gundur be kardeşim olmaz bu kadar küfürler mandallar havada ucuyor ben gecen sene bıraktıgımda bu kadar degıldı çooook bozulmuş abı ya biz amatörler bir an önce kendimize çeki düzen vermelıyız bu iş böyle gitmez derdın adamla ıse onunla paylaş Ailesınden ne istıyorsun işte o yüzden diyorumki  AMATÖR TELSİZCİLIK ÖLDÜMÜ YOKSA YANLIŞ KULLANIM SONUCU ÖLDÜRÜLDÜMÜ..böyle giderse bu başlıgı atarız burda saqygılar 73

sozen
  • Ziyaretçi
Baybora778  katılıyorum..
evinde sabit istasyonun varsa  ailende yanındaysa cihazı dinleye  cekiniyorsun...(sözüm meclisten dışari. amator ruhuna sahip kişiler alınmasın)

internet uzerinden satış yapan bazı sitelerde  amator bant cihazlar peynir ekmek gibi satılıyor.
 hemde "lisans gerektirmez"  adı altında satılmakta. bunlar  mandalcılıkda yapmakta.
başka bir amatorun "çağrı işaretini" kullanarak cıkışda yapmaktadırlar.
daha da kotusu el telsizini polis dinleme fr. ayarlayıp ,  kendilerini "sivil polis edası" ile  gezip dolaşmaktalar..
birileri bu satış sitelerini uyarmali , yoksa amatorluk de amator de kaybolur gider... 
bildiğim kadarıyla Rusyada Amator olmak ozel ve saygınlık la eşdeğer birşey. cihazlarını kendileri  yapıyor..
ve içlerinde uygunsuz davranış sergileyeni  once uyarı verip belirli bir sure  cıkış yapmama cezası veriyorlar.

ilerde  bizdeki amatorluk ne seviyede olur ,nerelere gider  merakla  bekleyip göreceğiz.

sevgi ve saygıyla kalın.
gününüz aydın olsun.

Çevrimdışı TA2MR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
Sözen kardesim bu malum sitelerden birtanesi S... .COM telsiz katagorisini her ne kadar lisansiz da yapsa kurtulamaz orda satılanların çogu lisanslı aslinda buda çözum degil bu site benzeri telsizcilere ait site ve face de guruplar.var birazda is bizlere düsüyor.lisansı olmayana vermiyeceksin .amatör telsizcilige sahip cıkanda yok rusya örnegi güzel ama kim uyguluyacak onu yapabilirsek zaten CB VE AMATÖR TELSIZCILIGI KURTARMIŞSIZ DEMEKTIR 73

Çevrimdışı aktas20

• Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • TA4AAR
  • İsim Soyisim: ramazan aktaş
yok abiler cb ölmedi gecen hafata denizliden malatyada asvalt döken işcilerle konuştum cb hala aktif  saygılarımla

Çevrimdışı TA2ASV

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • İsim Soyisim: murat sivrikaya
haklisin sartlar olustumu 21de yohunluktan cagri yapamiyoruz

Çevrimdışı TA2ASV

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • İsim Soyisim: murat sivrikaya
dun aksam ustu biraz yukarilara ciktik hf de calismak icin portabel antenimizle bir ara cb bakalim  dedik cok super akim vardi cok istasyonlarla gorustuk ozellikle de bursa tarfindan cok istasyonla gorustuk  tr nin baska  istasyonlari da vardi cok guzeldi buda cb nin olmedihini gosteir selamlar

Çevrimdışı TB2PMH

• Master of Comp. Analyst
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 14
  • Temeli Adalet olan Devletimiz Varola. MASTER
  • İsim Soyisim: Mehmet KİREÇOĞLU
Ben CB nin ölmediğini düşünüyorum. Geçenlerde bir jeepte gördüğüm antende yaklaşık 1.5 metrelik 2 adet anten dikkatimi çekti ha gidiy'm derken araç yanımdan ayrıldı. Nerde görecem derken iş yerimin önünde gördüm aracı, sahibini buldum ve aracın sahibiyle konuşmaya daldım, adama sıcak kanlı gelmişimki içini döktü. Amatör telsizci belgeside olup, aynı zamanda CB den çıkış yaptığını söyledi. O an birileriylede telsizden konuştu, buda beni sevindirdi. Demem o ki. CB ölmedi, nerde uzun antenler görsem muhtemelen CB ci diyip yanaşıp konuşur oldum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Bilgi alıyorum devamlı, aldıklarımıda diğer arkadaşlara aktarıyorum. Elimden geldiğince doğru bilgi vermeye çalışıyorum. Çünkü CB hakkında bende fazla birşey bilmiyorum. Fakat bilmek isterdim daha geniş kapsamlı .

73
Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti - TRAC Ankara Şube Başkanlığı

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

lamp
TÜRKİYE'DE YANLIŞ KULLANILAN ÇAĞRI KODLARI HAKKINDA!!!

Başlatan TA4AMY

41 Yanıt
16972 Gösterim
Son İleti 07 Aralık 2012, 11:45:56
Gönderen: TA2ADN
xx
DİKKAT ARKADAŞLAR ÇAĞRI İŞARETLERİ YANLIŞ GÖNDERİLMİŞ OLABİLİR?

Başlatan TA1AHK

6 Yanıt
5708 Gösterim
Son İleti 22 Haziran 2011, 16:57:19
Gönderen: TA2KB
topicsolved
Role iletişimi yoksa ?

Başlatan TB5BAA

12 Yanıt
8161 Gösterim
Son İleti 09 Kasım 2010, 20:40:19
Gönderen: TA3DN