Selamlar,
Mehmet abim; öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.
bu konuda uzun bir süredir bu sıkıntım olduğundan birkaç kişi ile de problemi paylaşmıştım.
Ve birçok büyüğüm (tecrübelerine de güvendiğim amatör abilerim) kablo konusuna dikkat çekmişlerdi. Kopuk, kısa devre yada oksitlenme gibi ...
Kablo konusunda 1 ay önce tüm kabloları yukarıda toplayıp testlerimi yapmıştım. Kopuk, ezilme yada kısa devre yok.
Yeni bir kablo ile değiştirerek kablo konusunda çalışma yapacağım kesin lakin belirtmemde fayda olacaktır. Sadece VHF/UHF ile bitmiyor problemim.
İşyerim ve evim arasında WiFi (2.4Ghz) data bağlantım da var. Aynı problem orada da var.
İşyerimdeki bilgisayarla ev arasında dosya transferi için kullandığım bu bağlantım da 10Mb gibi hızdan 150-200K lara kadar düşmüş durumda çok nadir zamanlarda 1Mb.'ı ve süpriz yaşarsam 2Mb.'a yakın bir hız görebiliyorum.
Boş kanalda olsa dahi (30dB seviyesinde birbirlerini görmelerine rağmen) bağlantı problemleri başımı ağrıtmaya başladı.
VHF ve UHF de beni olumsuz olarak etkileyen faktör ne ise WiFi sistemimi de etkilemiş durumda.
Aradaki mesafeyi Google Earth ile (eğer bir hatalı yeri seçmedi isem -o bölge haritası net değil-) ölçtüm ama vericilerin bulunduğu yer benzetme yaparsam elimle uzanacak kadar da yakın Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap En son kurulan verici 1Kw üzeri ve öğrendiğim kadarı ile benim sorunumun başlangıcına denk gelen süreçte 4 ayrı antenin bu cihaza bağlantısı yapılmış. (Sebep buda diyemiyorum ama şüphemi arttırıyor sadece)
Verici cihazlarla ilgilenen kişi ile de görüştüm spektrum ile frekanslara bakayım dedi ve telefon görüşmemizde frekanslar tertemiz en ufak bir hareket olmadığını dile getirdi. Yakinende tanıdığım bu kişinin kontrol ettiği (yada iddia ettiği) yerin bana uzaklığı ise havadan 50mt yi geçmez.
Vericilerin bulunduğu tepenin diğer yanında bulunan bir başka arkadaşımızın iyi duyduğu diğer tüm sinyalleri (röle gelişleri, aprs vs.) oda duymuyor yada göremiyor. En son onun tarama sırasında kullandığı anteni benim kullandığım anten ile değiştirip, benim evin terasında kontrol etmeyi teklif ettim. Geldiğinde ise nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum.
Sanki bulunduğum bölge bir faraday kafesinde yada jammer çalışıyormuş gibi bir engelim var ama birtürlü çözemedim. Yakınımda cami var lakin jammer bulunmuyor.
Saygılarımla;
73