tekrar Merhabalar, öncelikle ölçümü yanlış yaptığımı sizlere söylemek istedim. demekki forumu yeteri kadar okumadan ölçüm işine başlamışım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap forumu inceledikçe bazı şeyler daha da oturmaya başlıyor, forum sayesinde Amatör adayı olup çıktım sayılır.
doğru ölçümle SWR 1.3 seviyesinde, Takoz bağlıyken aynı problem devam ediyor, Takoz bağlı iken SWR 1.8 e çıkıyor,
elimde iki adet 4W lık basit cihazlar var ikisinde de bu şekilde, ama sizlerin de dediği gibi iki cihaz ve Takozda şu anda aynı beslemeden besleniyorlar, elimde başka güç kaynağı olmadığından şu anda farklı beslemeleri test edemiyorum.
henüz sesimi kimseye duyuramadım ama yurt içi ve yurt dışından bazen net bazen belli belirsiz sesler alabiliyorum. 17:30 sıralarında 19 ncu kanalda istanbul ingiltere arası bir konuşmayı hemen hemen net bir şekilde de olsa duyabilsim. hatta istanbuldan çağrı yapan arkadaşımın da benim almayı düşündüğüm midland energy 5/8 anteni kullandığını anladım.
amator lisansı alıncaya kadar Dual Band anteni takmayı düşünüyorum, ama amtor oluncay akadar ben bu 5/8 anteni alacağım,
Şimdi sizlere iki CB anteni yan yana dururmu diye sormak istiyorum, aralarında 2-3 m olacak şekilde, bir tane 6.5 m lik, birde santiago 1200 en azından Dual anteni takana kadar iki anteni kullanabillirmiyim ?
Saygılarımla.