Değerli Kardeşimiz Ruha Bey,
İçeriği dopdolu önerilerini hayranlıkla izliyorum. Haklısın, onlarca öneriden bir tekini dahi gerçekleştirebilmek Türk Telsiz ve Radyo Amatörleri için büyük kazanç. 1985 yılından bu yana ülkemize amatörlük için ne kazandırabildiysek; hayallerimizin neredeyse ölçüsüz denecek kadar büyük başlaması sayesinde başardık.
Yukarıdaki yazında tarihi gemiler konusunu okuyunca, bunun da kolaylıkla gerçekleştirilebilecek bir iş olduğuna inanıyorum. Üstelik bu konuda bir örnek de var.
Bundan 15 yıl kadar önce İngiltere'ye yaptığım bir görev seyehati sırasında, o zamanlar Londra'daki Büyükelçiliğimizde görev yapan Sevgili Fethi CANGIR, TA2A (SK) ağabeyimiz ile 4-5 gün birlikte olma fırsatı bulmuştum. İlk şehir turunda beni götürdüğü yer, Thames nehri üzerindeki iki meşhur köprü arasında demir atmış olan "HMS Belfast" isimli bir müze gemi idi. Bu tarihi gemideki telsiz odası "Kraliyet Deniz Kuvvetleri Amatör Telsizciler Cemiyeti" tarafından restore edilerek çalışan bir telsiz istasyonu haline getirilmiş ve Amatörlerin kullanımına sunulmuştu. Rahmetli Fethi Ağabey ile o gemide geçirdiğimiz saatleri dün gibi hatırlıyorum, bu kadar sene sonra.
Bu müze 2011 de ufak bir kaza nedeniyle ziyaretcilere kapanmış olmasına rağmen, 2012 Nisan ayı ortalarında tekrar hizmete sokulacak.
Müze Gemi ve Amatör Telsiz İstasyonu ile ilgili bilgi ve resimlere;
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ve
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap)
adreslerinden ulaşılabilir.
Bu vesile ile, Büyük hayallerinin mutlu sona ulaşmasını diler, ilk müze geminin, Amatör arkadaşlarımıza da hizmet sunmak üzere, görev süren dolmadan, Giresun limanına demir atmasını merakla beklediğimi ifade etmek isterim.
Büyük projelere devam...
TA2T