0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3 Hafta önce yurt dışından WOUXUN KG-UV9D sipariş ettim kargom denizli ptt şubesine geldi kargomu teslim almak için gittiğimde ptt deki görevli benim denizlideki gümrüğe gidip ordan kargoyu teslim alabilir teslim almasında her hangi bir sakıncası yoktur belge alıp daha sonrasında teslim edebilirim dediler. Buraya kadar sorun yok asıl sorun gümrüğe gittiğimde başlıyor neyse gümrüğün yolunu tuttum gümrekdeki yetkili memurla konuyla ilgili görüştüm bana kargonuzun içeriği ne diye sorusu yöneltti bende içeriğini söyledim aynı zamanda amatör telsizcilik belgemide gösterdim ama gel gelelim ordaki memur belgemi hiç yerine saydı ben bu ürünü size veremem dedi peki bu ürünü nasıl alabilrim dediğimde çok ilginç yol gösterdi EKONOMİ BAKANLIĞINDAN ( TELSİZ ve TELEKOMÜNİKASYON EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ KAPSAMINDA İTHALİ KAPSAM DIŞI veya UYGUNLUK BELGESİ ) alıp gelirseniz ben ancak o zaman verebilirim dedi. EKONOMİ BAKANLIĞINI gittim durumu izah ettim biz böyle bir belge veremeyiz verme yetkimiz yok dediler tekrar gümrük memuru ile görüştüm ve EKONOMİ BAKANLIĞI'NIN böyle bir belge veremiyecekleri söylediler dediğimde yapabilecek birşeyim olmadığını söyledi. Bu durumda gümrükteki WOUXUN KG-UV9D cihazımı nasıl alabilirim arkadaşlar.
Merhaba arkadaşlar Çinden baofeng uv82 aldım fakat gümrüğe takıldı. Bu başlık altında paylaşılmış olan izin belgesinin ekli 2. sayfasına ihtiyacım var. Ali Ziylan Bey buradaysanız paylaşabilir misiniz? Bu arada ülkemiz şartlarında imkansızı başarmışsınız. Dün yarım günümü gümrük memuruna MSB den değil de BTK dan izin belgesi gerektiğine ikna etmekle geçirdim.
Gümrüğe takılma işleri şans işi galiba, benim cihaz da Baofeng uv-9r BTK listede yok ama takılmadan bana geldi, ama kullanmıyorum çünkü belgem henüz gelmedi.
Yaptığım başvuru neticesinde Baofeng UV-82 için ithalat izni aldım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
BTK'dan bana gelen belgeyi önceki sayfalarda paylaşmıştım, tekrar paylaşıyorum.Kolay gelsin.
Başlatan TA3DP
Başlatan oongit