Gönderen Konu: AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI  (Okunma sayısı 70312 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA6ISK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: Hakan IŞIK
Ynt: AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI
« Yanıtla #90 : 08 Ağustos 2015, 14:06:16 »
btk nın ithaline izin verilen cihaz listesinin olduğu sayfa şu an aktif değil. bu konuda bilgisi olan var mı? 73

Çevrimdışı TA3DP

• Mevzuat Uzmanı
  • Mevzuat Uzmanı
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 99
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
« Yanıtla #91 : 08 Ağustos 2015, 18:01:38 »

BTK'nun internet sitesinde dizayn değişikliği ve haliyle link adresleri değişmiştir.
Lütfen konuyla ilgili Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap açıklamalarını okuyunuz.

Şu an BTK'nun internet sitesi ve Sınıf 2 Bildirim Formuyla onay almış telsiz cihazları sayfaları ya da ithaline izin verilen genel telsiz cihazları ve amatör telsiz cihazları sayfaları çalışmaktadır.

Selamlar.
İLGİ BİLGİ, KÜLTÜRLÜ BİLGİ GÜÇTÜR.

Çevrimdışı TB4CSE

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • TB4CSE
  • İsim Soyisim: salih evranoglu
« Yanıtla #92 : 28 Nisan 2016, 01:25:13 »
3 Hafta önce yurt dışından WOUXUN KG-UV9D sipariş ettim kargom denizli ptt şubesine geldi kargomu teslim almak için gittiğimde ptt deki görevli benim denizlideki gümrüğe gidip ordan kargoyu teslim alabilir teslim almasında her hangi bir sakıncası yoktur belge alıp daha sonrasında teslim edebilirim dediler. Buraya kadar sorun yok asıl sorun gümrüğe gittiğimde başlıyor neyse gümrüğün yolunu tuttum gümrekdeki yetkili memurla konuyla ilgili görüştüm bana kargonuzun içeriği ne diye sorusu yöneltti bende içeriğini söyledim aynı zamanda amatör telsizcilik belgemide gösterdim ama gel gelelim ordaki memur belgemi hiç yerine saydı ben bu ürünü size veremem dedi peki bu ürünü nasıl alabilrim dediğimde çok ilginç yol gösterdi EKONOMİ BAKANLIĞINDAN ( TELSİZ ve TELEKOMÜNİKASYON EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ KAPSAMINDA İTHALİ KAPSAM DIŞI veya UYGUNLUK BELGESİ ) alıp gelirseniz ben ancak o zaman verebilirim dedi. EKONOMİ BAKANLIĞINI gittim durumu izah ettim biz böyle bir belge veremeyiz verme yetkimiz yok dediler tekrar gümrük memuru ile görüştüm ve EKONOMİ BAKANLIĞI'NIN böyle bir belge veremiyecekleri söylediler dediğimde yapabilecek birşeyim olmadığını söyledi. Bu durumda gümrükteki WOUXUN KG-UV9D cihazımı nasıl alabilirim arkadaşlar.

Çevrimdışı TA1QQ

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 30
  • İsim Soyisim: Erol KADIOĞLU
« Yanıtla #93 : 28 Nisan 2016, 03:27:22 »
btk yı konu ile ilgili arayıp bilgi alın
TA1QQ

Çevrimdışı TA2ALH

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • İsim Soyisim: Ayberk Halaç
« Yanıtla #94 : 28 Nisan 2016, 20:28:56 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
3 Hafta önce yurt dışından WOUXUN KG-UV9D sipariş ettim kargom denizli ptt şubesine geldi kargomu teslim almak için gittiğimde ptt deki görevli benim denizlideki gümrüğe gidip ordan kargoyu teslim alabilir teslim almasında her hangi bir sakıncası yoktur belge alıp daha sonrasında teslim edebilirim dediler. Buraya kadar sorun yok asıl sorun gümrüğe gittiğimde başlıyor neyse gümrüğün yolunu tuttum gümrekdeki yetkili memurla konuyla ilgili görüştüm bana kargonuzun içeriği ne diye sorusu yöneltti bende içeriğini söyledim aynı zamanda amatör telsizcilik belgemide gösterdim ama gel gelelim ordaki memur belgemi hiç yerine saydı ben bu ürünü size veremem dedi peki bu ürünü nasıl alabilrim dediğimde çok ilginç yol gösterdi EKONOMİ BAKANLIĞINDAN ( TELSİZ ve TELEKOMÜNİKASYON EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ KAPSAMINDA İTHALİ KAPSAM DIŞI veya UYGUNLUK BELGESİ ) alıp gelirseniz ben ancak o zaman verebilirim dedi. EKONOMİ BAKANLIĞINI gittim durumu izah ettim biz böyle bir belge veremeyiz verme yetkimiz yok dediler tekrar gümrük memuru ile görüştüm ve EKONOMİ BAKANLIĞI'NIN böyle bir belge veremiyecekleri söylediler dediğimde yapabilecek birşeyim olmadığını söyledi. Bu durumda gümrükteki WOUXUN KG-UV9D cihazımı nasıl alabilirim arkadaşlar.
İlgili cihazınız btk listesinde bulunmadığı için uygunluk listesinde değil. Cihazı alabilmeniz için yapmanız gereken işler var.
Liste : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Altta verdiğim linkteki bildirim formunu doldurup
İlgili makama telsizin üretici firmasından aldığın test belgeleri ile birlikte gidip onaylatman gerekiyor. Çok zahmetli bir iş uzun sürer.

Bilgisayar Mühendisi

Çevrimdışı TA1MTU

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #95 : 06 Mayıs 2016, 11:00:38 »
   Cihazı alıp ya da alamadığınızı burdan paylaşır mısınız? Bende aynı cihazı almak istiyorum öğrenmiş olur böylece .. saygılar,

Çevrimdışı TA2LJS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Mustafa Kemal Atatürk
  • İsim Soyisim: Can Konca
« Yanıtla #96 : 06 Mayıs 2016, 14:45:08 »
Selamlar, bu cihazı gümrükten geçirmek bir hayli zor. Air Band hava bandı mevcut. Sadece dinleme değil gönderme yaptığı için resmi ithalatçısı bile şuan getirmiyor. Çin'den getirdiğiniz UV9D diye satılan telsizin replikaları olduğunu ve anlaşılması güç olduğunu belirtmek isterim. Bunun dışında UV9D plus vb. farklı isimdeki serileri saymazsak UV9D nin 28 adet farklı çeşiti vardır. Firmware sürüm olarak farklılıkları geçtim, fiziki olarak ekranda gold renk ile marka yazılan modeli, üstü şişkin, altı şişkin gibi farklı fiziki modelleride vardır. Eğer ben çok iyi anlarım veya çok iyi araştırdım bilgim var kendimden eminim diyorsanız ürünü getirin. Ben amatör faaliyetlerde çok bilgili olmamama rağmen ürün hakkındaki bilgilerimi yabancı diliminde ileri düzey olması sayesin yalan yanlışı ayırarak öğrendim. Aliexpress'ten aldığım yüksek/düşük fiyatlı bu ürün 80TL'lik Baofeng üründen daha kötü diyebilirim. Bunu genelleme yaparak söylüyorum, özellik olarak kasa olarak iyidir yalnız şöyle düşünürseniz; çekim gücü kötü elinizi antene yaklaşınca bile sinyal alıyor, batarya emsallerinde 4800 küsür iken bunda 2000 mAh şarj falan kalmıyor. uvd1p serisi bile daha tatmin ediyor. Ha bana görüntü lazım hava atmak için amatör belgesi alıyorum diyenlere o fiyata alınacak havalı telsiz olarak tavsiye ederim. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
" Bütün umudum gençliktir. " - ATATÜRK

Çevrimdışı Ergün Ay

• Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Uğur Ergün Ay
« Yanıtla #97 : 06 Ekim 2017, 11:49:29 »
Merhaba arkadaşlar
Çinden baofeng uv82 aldım fakat gümrüğe takıldı. Bu başlık altında paylaşılmış olan izin belgesinin ekli 2. sayfasına ihtiyacım var. Ali Ziylan Bey buradaysanız paylaşabilir misiniz? Bu arada ülkemiz şartlarında imkansızı başarmışsınız. Dün yarım günümü gümrük memuruna MSB den değil de BTK dan izin belgesi gerektiğine ikna etmekle geçirdim.

Çevrimdışı TA1LSE

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 53
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Suat Emre Tezer
« Yanıtla #98 : 06 Ekim 2017, 16:31:26 »
Merhaba arkadaşlar
Çinden baofeng uv82 aldım fakat gümrüğe takıldı. Bu başlık altında paylaşılmış olan izin belgesinin ekli 2. sayfasına ihtiyacım var. Ali Ziylan Bey buradaysanız paylaşabilir misiniz? Bu arada ülkemiz şartlarında imkansızı başarmışsınız. Dün yarım günümü gümrük memuruna MSB den değil de BTK dan izin belgesi gerektiğine ikna etmekle geçirdim.

İyi günler Ergün bey,

Cihazı alabilmeniz için öncelikle amatör telsizcilik belgesine ihtiyacınız var.
Kara da görüşmek, Hava da duyuşmak dileği ile...

Çevrimdışı Ergün Ay

• Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #99 : 06 Ekim 2017, 21:04:41 »
Amatör telsizci belgem var. Kusura bakmayın burada yeniyim forum sistemini çözmeye çalışıyorum. En kısa sürede profilimi güncelleyeceğim. Bilgi Teknolojileri kurumunun listesinde olmadığı için telsizi vermediler. BTK ya mail gönderdim henüz sonuç yok. Daha önce Ali Ziylan Bey izin almış ama, BTK nın listesi güncellenmemiş sanırım. Bürokrasiyi beklersem telsizin geri gideceğinden endişeliyim. Baofeng uv82 için btknın verdiği izin belgesi elinde olan varsa çok makbule geçer.
Saygılarımla
Uğur Ergün Ay
TA4UER  73

Çevrimdışı TA2UBW

• Real Men loves the Cats
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 20
  • Old callsign: TB2TBX
  • İsim Soyisim: Burak ARLI
« Yanıtla #100 : 07 Ekim 2017, 12:40:48 »
Gümrüğe takılma işleri şans işi galiba, benim cihaz da Baofeng uv-9r BTK listede yok ama takılmadan bana geldi, ama kullanmıyorum çünkü belgem henüz gelmedi.
Katılıyorum, PTT gümrüğü yoğun yerlerde geçme olasılığı çok yüksek. Buna memur faktörü de etkili tabi ama yoğun yerlerde kontrol mekanizması azalıyor.  Size tavsiyem Ist da bir adres verin teslim için.

Sevgiler.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Kenwood TM-D710GE

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 34
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ali Ziylan
« Yanıtla #101 : 09 Ekim 2017, 18:53:08 »
Yaptığım başvuru neticesinde Baofeng UV-82 için ithalat izni aldım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

BTK'dan bana gelen belgeyi önceki sayfalarda paylaşmıştım, tekrar paylaşıyorum.
Kolay gelsin.

Çevrimdışı TA2UBW

• Real Men loves the Cats
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 20
  • Old callsign: TB2TBX
  • İsim Soyisim: Burak ARLI
« Yanıtla #102 : 09 Ekim 2017, 20:20:16 »
BTK'dan bana gelen belgeyi önceki sayfalarda paylaşmıştım, tekrar paylaşıyorum.
Kolay gelsin.
Gözünüz aydın,

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Çevrimdışı Ergün Ay

• Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #103 : 09 Ekim 2017, 21:14:47 »
Teşekkür ederim Ali Bey
Bu belgeyi daha önce gördüm ve gümrüğe ibraz ettim. Bu belgenin ekindeki onaylanmış izin formunu istediler. Amatör telsizci belgesinin ne olduğundan haberleri yok ve telsiz ithalat izninin milli savunma bakanlığından alınacağını düşünüyorlardı. En azından artık BTK dan alınacağına ikna oldular.
Bu yazının eki sizde var mı?

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 34
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ali Ziylan
« Yanıtla #104 : 10 Ekim 2017, 18:02:03 »
Bu yazı ve ekini BTK bana normal posta ile göndermiş. Her nedense, uzun zamandır adi posta ile gönderilen mektuplar Bodrum'da elimize ulaşmıyor, bu posta da gelmedi. Ben de BTK'dan bu yazının kurumda kalan suretini bana faks ile göndermelerini talep ettim. Yazının üzerinde kayıt numarası var, BTK'yı arayıp yazının ekini de isteyebilirsiniz belki.
BTK'da Birol Gürses Beyefendi bana çok yardımcı olmuştu. 0 312 2947310 no'lu telefondan kendisine ulaşırsanız, size de yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Belki, BTK'ya bir dilekçe yazıp, "bu cihazı ithal etmekte sakınca olup olmadığının tarafıma bildirilmesi" diye talepte bulunabilirsiniz.
Kolay gelsin

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI

Başlatan TA3DP

40 Yanıt
29531 Gösterim
Son İleti 08 Aralık 2023, 20:57:00
Gönderen: TA3TST
xx
AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI MEVZUATI VE İŞLEMLERİ

Başlatan TA3DP