Gönderen Konu: AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI  (Okunma sayısı 70315 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA3DP

• Mevzuat Uzmanı
  • Mevzuat Uzmanı
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 99
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
Ynt: AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI
« Yanıtla #60 : 18 Şubat 2015, 23:34:50 »
Ali ZİYLAN Bey (TA4AZB), başarınızı tebrik ederim. Açılacak kapılar çok amatör telsizcilikte.
Bu konuda şahsınızın ve diğer Site Sahiplerinin sonu memnuniyet ve kutlanacak çalışmalar içerisinde olunmasını dilerim.

73...
İLGİ BİLGİ, KÜLTÜRLÜ BİLGİ GÜÇTÜR.

Çevrimdışı TA2KB

• Site Teknik Destek
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 17
  • eski işaret TA2ABD
  • İsim Soyisim: Abdülkadir Bozkurt
« Yanıtla #61 : 19 Şubat 2015, 02:23:16 »
Açıkça söylemek gerekirse  yapmakta olduğunuz çalışmanın sonunda bürokratik sürecin hüsranla sonuçlanmasından korkuyordum. Yurdumuzda bizler bu tip durumlara alışmış olsak da yeni bir amatör olarak heves ve isteğinizi kaybetmeniz bizi daha çok üzerdi.

Nitekim atılan her bir adımın yeni bir kazanım olduğunun ara ara yeni arkadaşlarca ateşlenmesi ile bizlere hatırlatılması hırs ve şevkimizi tekrardan körüklemektedir.
Tüm emek ve çalışmalarınızda aynı başarıyı kazanmanızı temenni eder ve amatör camiaya katkınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.

Her şey TA için .
73 de TA2ABD
Sen doğru yolda ol da, varsın sanan eğri sansın.

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 34
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ali Ziylan
« Yanıtla #62 : 19 Şubat 2015, 09:55:42 »
Başvuru sürecinde bana destek olan, yol gösteren, başvuru sonrasında aldığım neticeyi takdir edip tebrik eden herkese teşekkür ederim.

Ithaline izin verilen cihazlar listesinde bulunmayan diğer cihazlarla ilgilenen arkadaşların da bu şekilde başvuruda bulunmalarını tavsiye ederim.
Neticede yapılacak işlemler zor değil:
A: 2 adet form doldurmak,
B: Cihaz üreticisine e-mail atıp, cihazın test raporları ve aldığı sertifikasyon belgelerini Pdf dosyası şeklinde talep etmek.
C: Dosyaları CD'ye çekip; CD'yi, formları, kimlik ve amatör telsiz belgesi fotokopinizi BTK'ya yollamak.

Detaylar bu konudaki daha önceki gönderilerde mevcut.
Umarım, elbirliğiyle hobimizi daha da ileri seviyelere çıkarabiliriz.
73

Çevrimdışı TA4ZG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 10
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Şaban Zihni GÖNEN
« Yanıtla #63 : 19 Şubat 2015, 12:14:20 »
Hemşerim (esasen Fethiyeliyim) gayretinden dolayı tebrik ederim. İlham vericisiniz vesselam.
Icom7300, Icom5100, Icom2820, IcomE92D,YaesuFTM350

Çevrimdışı TA2TR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: RASİM KURTULUŞ
« Yanıtla #64 : 04 Mart 2015, 02:54:26 »
Ali Ziylan bey bürokrasi işlemlerde göstermiş olduğunuz çabalar ve almış olduğunuz olumlu sonuç için sizi tebrik ederim. Bende yurt dışından Yaesu FT-817nd cihaz sipariş etmek istiyorum bundan 4-5 sene öncesine kadar gümrük sorunları yokken çok sayıda el cihazı ve dual mobil cihazları hiç bir sıkıntı yaşamadan getirtmiştim bu işler o son dönemlerde sıkılaşmaya başlayınca ufacık yaesu vx-3 el cihazım gümrüğe takıldıktan sonra bu işlerden elimi çekmiştim ama şu an bir tane QRP Yaesu FT-817ND cihaza ihtiyacım oldu ve internetten alışverişimi yapacağım ama kolisi el cihazı kolisi kadar ufak olmasına rağmen yine gümrüğe takılacağını düşünüyorum BTK ithal edilebilir listesinde ise bu cihaz onaylı zaten türkiyedede satışı var.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
şimdi şunu öğrenmek istiyorum cihazım gümrüğe takılırsa ne tür evrakları hazırlayıp gümrüğe sunmalıyım onun dışında BTK listesinde bu telsizin ithal edebildiğime dair bilgi olduğu halde gümrük müdürüne laf dinletemezsem nasıl bir yol çizmem gerekir bu konuda bilgiye ihtiyacım var eğer herşeyi başarılı bir şekilde sonuçlarsam burada izlediğim yol hakkında bende bilgi paylaşımında bulunarak tüm amatör arkadaşların faydalanabileceği bir konuyu sonlandırmış olacağım... 73    Rasim

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #65 : 04 Mart 2015, 10:48:19 »
Zamanında yurtdışından sorunsuz bir şekilde birçok kez model uçak malzemesi ve hatta model uçak getirttim. Ancak sipariş ettiğim UV-82 postaya ancak verilecek (geçtiğimiz günlerde Çinlilerin uzun süren resmi tatili varmış), gümrükte neler olur, ben de merakla bekliyorum. Çeşitli forumlardan takip ettiğim kadarıyla sorunuza cevap vermeye çalışacağım.

Cihaz ithaline izin verilen bir cihaz ise, sorun yaşamamanız lazım. Gümrüğe çağırılırsanız, telsiz ehliyetiniz, BTK'nın ithaline izin verilen cihazları listelediği Web sayfasının çıktısı, yaptığınız ödeme ile ilgili belgeleri yanınızda bulundurmanız yeterli olur diye düşünüyorum.
Bir de cihazı mutlaka kayıtlı posta ile gönderttirin.

Çevrimdışı TB3CWM

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 2
  • İsim Soyisim: Berk KARATAN
« Yanıtla #66 : 04 Mart 2015, 11:25:33 »
TA4AZB azminizden ötürü sizi tebrik ederim. Türkiye de genelde bürokrasi ile boğuşmak zor ve uzun bir yoldur ancak siz bunu başarmışsınız ve bizlere örnek olmuşsunuz çok çok teşekkür ederim

Çevrimdışı TA2TR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • İsim Soyisim: RASİM KURTULUŞ
« Yanıtla #67 : 04 Mart 2015, 13:18:16 »
Ali bey vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim ve kayıtlı posta derken sanırım takip numarası olan bir alişveriş yapmamı öneriyorsunuz doğrumu ? Eğer öyleyse zaten ben hiç bir zaman takip numarası olmayan bir alışveriş yapmıyorum. Teşekkürler...

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #68 : 04 Mart 2015, 13:21:16 »
Evet, takip numarasını kastetmiştim.

Çevrimdışı TA1MRI

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bilgi Güvenliği Uzmanı
  • İsim Soyisim: Mert i
« Yanıtla #69 : 11 Mayıs 2015, 15:53:32 »
"BAOFENG UV-82"  halen btk'nın onay verdiği listede yer almıyor. Çin sitelerinden sipariş versem, ptt bunın için "btk'nın onayladığı ürün değil" diyerekten anında geri iade eder mi? Başlangıç için bir telsiz ararken bu ürün gözüme çarpmıştı.

mevcut liste: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ayrıca birşey dikkatimi çekti.   bu modelin  "CE" yani avrupa birliği teknik mevzuat onayı yokmuş.
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2015, 15:59:41 Gönderen: mertw »

Çevrimdışı TA2MBG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Electrical Engineer
  • İsim Soyisim: M. Burak Gür
« Yanıtla #70 : 11 Mayıs 2015, 16:38:55 »
Bildiğim kadarıyla yurtdışından cihaz satın alırken gümrüğe takılacak fiyat sınırı 75 dolar.Yani gümrüğe takılırsa takip numaranızı ve 40-50 dolara aldığınızı gösteren bir makbuz göstermeniz durumunda alabilirsiniz.

Ben yurtdışından Baofeng UV-82 aldım, gümrüğe de takılmadan elime ulaştı, bilgilerinize.
73..
M. BURAK GÜR

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #71 : 14 Mayıs 2015, 23:45:57 »
"BAOFENG UV-82"  halen btk'nın onay verdiği listede yer almıyor. Çin sitelerinden sipariş versem, ptt bunın için "btk'nın onayladığı ürün değil" diyerekten anında geri iade eder mi? Başlangıç için bir telsiz ararken bu ürün gözüme çarpmıştı.

mevcut liste: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

ayrıca birşey dikkatimi çekti.   bu modelin  "CE" yani avrupa birliği teknik mevzuat onayı yokmuş.

BTK'nın listesine UV-82 halen neden eklenmedi, ben de anlayamadım.
UV-82 CE Belgesi almış. Belgenin bir suretini Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Linkinde görebilirsiniz. Yalnız, Anladığım kadarıyla firma tek bir standartta üretim yapmıyor. CE veya FCC gibi standartlara ve bunların etiketlerine sahip ürünleri olduğu gibi, gerçek olmayan çıkış güçlerinin belirtildiği etiketlere sahip ürünleri de var.

Çevrimdışı TA1LSK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Serkan Kudeşçi
« Yanıtla #72 : 29 Mayıs 2015, 15:00:49 »
Bildiğim kadarıyla yurtdışından cihaz satın alırken gümrüğe takılacak fiyat sınırı 75 dolar.Yani gümrüğe takılırsa takip numaranızı ve 40-50 dolara aldığınızı gösteren bir makbuz göstermeniz durumunda alabilirsiniz.

Ben yurtdışından Baofeng UV-82 aldım, gümrüğe de takılmadan elime ulaştı, bilgilerinize.
73..

Merhaba. Şu an için posta ve hızlı kargo ile gelen ürünlerde muafiyet sınırı 75 Avro'dur. Bunun üzerindeki gönderilerde 1500 Avro sınırına kadar AB için %18 diğer ülkeler için %20 maktu vergi uygulanır. Fakat bu durum sadece vergi içindir. Size gümrükte takılmadan ulaşmasınını sebebi, kutularının üzerinde büyük ihtimalle " Toys, toy's parts, gifts, walkie talkie vs." gibi ibarelerin olması yada ilgili memurun gözünden kaçmış olmasındandır. Şöyle ki size biri 75 Avro altında ateşli bir silah gönderdiğinde gümrüğün gözünden kaçıp evinize kadar gelebilir ama bu silahı taşımaya kalktığınızda sorun olur.
Bu cihazın BTK listesine kayıtlı olmaması size hukuksal anlamda problem yaratabilir. Sanırım forumların birinde üstatlardan biri paylaşmıştı, BTK listesine kayıt olmayan cihaz sahibi birine ceza kesildiğine dair bir yazı vardı.

Çevrimdışı TA3IWS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Serkan B
« Yanıtla #73 : 29 Mayıs 2015, 16:39:29 »
merhaba,
75 euro sınır ürünün ücreti ile mi ilgili?
ben de anten sipariş ettim. şu an yolda. ederi 60 euro civarında ama posta ücretiyle birlikte 80-90 euro'yu bulacak. bu sınır hesaplanırken  işin içine posta ücretini de katıyorlar mı acaba? bir bilginiz var mı?

Çevrimdışı TA1LUS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Tarık LUŞ
« Yanıtla #74 : 29 Mayıs 2015, 20:30:20 »
75 euro ürünün fiyatı ile ilgili olmalı.
ne zaman verdiniz...
 konu hakkında sonucunu yazarsanız Müteşekkir oluruz. Sorunsuz işlem dilerim.
73
Amatör Olmak= Medeni İnsan olmaktır.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI

Başlatan TA3DP

40 Yanıt
29531 Gösterim
Son İleti 08 Aralık 2023, 20:57:00
Gönderen: TA3TST
xx
AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI MEVZUATI VE İŞLEMLERİ