Gönderen Konu: AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI  (Okunma sayısı 70314 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 34
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ali Ziylan
Ynt: AMATÖR TELSİZ CİHAZI İTHALATI
« Yanıtla #45 : 06 Şubat 2015, 02:28:19 »
İki gündür Çinlilerle yazışıyorum. İstediğim belgeleri e-mail eklentisi olarak yollamak yerine, Çin'de bulunan bir dosya paylaşım sitesine yükleyip dosyanın sadece linkini yolluyorlar. İlk gönderdikleri mailde 5 pdf dosyasından 4'ü bozuktu. "Declaration of Conformity" belgesini de göndermemişler.

Dosya isimlerini Google'dan arayınca bir dosyayı Yahoo Groups'ta UV-82 ile ilgili bir grup paylaşımında buldum.
Sonra Baofeng'e tekrar mail atıp 3 adet dosyayı açamadığımı, tekrar link göndermelerini, ayrıca "Declaration of Conformity" belgesini de göndermelerini istedim.

Sağolsunlar, tekrar gönderdikleri linklerde de dosyaların biri arızalı çıktı, ayrıca "Declaration of Conformity" belgesi de yine yok. Ben de bir defa daha mail atıp durumu anlattım, bakalım bu sefer dosyaları tamam edebilecek miyim.

Çin mallarında kalite sorunu olabildiğini biliyoruz da, iş yapma şekillerinde de böyle yarım yamalak çalışıyorlarsa, ne demek lazım bilemiyorum.

Çevrimdışı TA2OM - 3C3CA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 32
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ersoy Yılmaz
« Yanıtla #46 : 06 Şubat 2015, 10:15:10 »
Merhaba,

Kolay gelsin.

Arkadaşımdan biliyorum. "İncik boncuk" ve küçük kutular getirtiyor. Eve kadar teslim. Adamların her ürün için ayrı açıklama gönderdiklerini, maillere düzenli yanıt verdiklerini biliyorum. Ürünleri de neredeyse "iki günde" gönderiyorlar.

Toptan yargılamak doğru olmaz.

İletişim bariyerini unutmayınız. Onların da mükemmel İngilizce bilmelerini beklemeyiniz. Bizim şirketlerimizin ihracat "departmanlarının" ne kadar içler acısı olduğunu biliyoruz zira.

Baktınız çok zorlandınız.

TA ile iyi ilişkileri olan Avrupalı elektronik şirketlerindeki "tanıdıklar"dan da yardım istenebilir.
Onlar sonuçta örneğin AB, ALmanya için o belgeye sahipler. Bir kopya verecekler ve çoook yanlış hatırlamıyorsam (şimdi hatırladım) web sitelerinin bazılarında var bile !

Selamlar

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #47 : 06 Şubat 2015, 11:50:34 »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Baktınız çok zorlandınız.

TA ile iyi ilişkileri olan Avrupalı elektronik şirketlerindeki "tanıdıklar"dan da yardım istenebilir.
Onlar sonuçta örneğin AB, ALmanya için o belgeye sahipler. Bir kopya verecekler ve çoook yanlış hatırlamıyorsam (şimdi hatırladım) web sitelerinin bazılarında var bile !

Bu sabah bir mail daha geldi. Bozuk dosya bu sefer düzgün çıktı ama "Declaration of conformity" yine yok.

Ersoy Bey,
Ben daha belgemi yeni aldığım için yurtdışında tanıdığım amatör yok.
TA ile iyi ilişkileri olan Avrupalı elektronik şirketlerindeki "tanıdıklar"dan bu belgeyi isteme konusunda yardımcı olabilirseniz, çok makbule geçer.
Bir ricam daha olacak. Bahsettiğiniz Web sitelerini paylaşabilir misiniz? Aradığım belgeyi bir de oralardan bulmaya çalışırım.
Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2015, 13:23:14 Gönderen: TA4AZB »

Çevrimdışı TA2OM - 3C3CA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #48 : 06 Şubat 2015, 15:22:32 »
Merhaba,

Memnuniyetle. Cihazın adını sanını mesajlarınızdan bulur, temasa geçerim.

Bakarız, diye Türkiye'de alışık olduğumuz bir teklif değil bu. Birazdan bir kaç yere soracağım. Bu sefer de bizimkiler orjinal değil filan değil demesinler !!! Noter onaylı yeminli tercümesi gibi ..

Her zaman için özel mesaj atabilir veya mail gönderebilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #49 : 06 Şubat 2015, 15:44:29 »
Belgeleri Baofeng UV-82 için topluyorum.
Noter onaylı tercümeye gerek yoktur diye ümit ediyorum. En azından, BTK'nın sitesinde böyle bir şey yazmıyordu.  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2MFN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 2
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ferit Nur
« Yanıtla #50 : 07 Şubat 2015, 03:22:41 »
hevesinizi kırmak gibi olmasın ama uv-82 pek de öyle matah bir cihaz değil.aldım ve kullanıyorum.çift  mandal gibi bir saçmalık yapmışlar.mandalın biri odun gibisert olmuş,iyice bastırmak gerekiyor gönderme yapmak için.bu arada bendeki cihaz gönderme yapmıyor ışıkları falan yandığı halde.belki arızalı cihaz geldi belki ben daha tam çözemedim cihazı.ingilizce katalogdan tercümeyi bitirirsem cihaza biraz daha hakim olurum herhalde.
ta2mfn.blogspot.com

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #51 : 07 Şubat 2015, 14:55:49 »
Ferit Bey,
42$ gibi bir fiyata Posta dahil alınabilen bir cihazdan açıkçası olağanüstü bir performans ben de beklemiyorum. Benim amacım, acemilik süresince işimi görecek, bozulsa, kırılsa dert etmeyeceğim bir cihazla başlamak. Daha sonra, cihaza ve konuya hakim olunca, daha düzgün bir cihaz almayı düşünüyorum. Düzgün bir cihazı alma vakti gelince, edindiğim tecrübe ışığında, kendime uygun cihazı daha doğru bir şekilde seçeceğimi ümit ediyorum.

Benim burada amacım, kanunlara saygılı bir vatandaş olarak, ilgilendiğim cihazı kullanırken hukuki anlamda herhangi bir sıkıntı yaşamamak. Bu cihaz için izin alabilirsem, diğer arkadaşlara da örnek olabilirim diye ümit ediyorum.

Ayrıca, firmamın gönderdiği ve benim FCC sitesinden bulduğum test raporlarını da inceleme fırsatı buldum. Cihazın hangi testlerden geçtiği, nasıl değerlendirildiği gibi konularda bilgi sahibi de oldum. Böylece, cihaz için izin verilmese bile, bilgi dağarcığımı genişlettiğim için, şimdiden kazançılyım diye düşünüyorum.  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2MFN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #52 : 07 Şubat 2015, 21:33:22 »
Ali bey, Türkiye'de amatör telsizcinin en önemli uğraşlarından biri de bürokrasi ile mücadele etmek.Yabancı ülke amatörleri bizim kadar uğraşır mı bilemem.
Hantal bürokrasi  sizinşansınıza denk gelmiş.Yoksa PTT birçok kişinin evine kadar  sorunsuz getiriyor bu cihazları.
Size kolay gelsin,durmak yok mücadeleye devam.

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #53 : 08 Şubat 2015, 00:56:23 »

Ferit Bey,Sanırım bir konuyu yanlış anlamışsınız. Ben henüz cihaz siparişi vermedim.
Pazartesi günü başvuru evraklarını göndereceğim, sonrasında olumlu cevap gelirse bu telsiz cihazını sipariş edeceğim. Gelen cevap olumsuz olursa da başka bir cihaz düşüneceğim.

Çevrimdışı TA2OM - 3C3CA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #54 : 08 Şubat 2015, 02:09:20 »
Uyumluluk belgesi konusunda Almanya'daki uygulama hakkında not buldum:

"Eine Konformitätserklärung oder CE Kennzeichnung ist für lizensierte Funkamateure nicht notwendig,
  ansonsten ist der legale Betrieb in der BRD für Jedermann mit oder ohne Konformitätserklärung b.z.w.
  CE Kennzeichnung nicht gestattet. Somit ist der TRX nur etwas für lizensierte Funkamateure !"

Lisanslı amatör telsizciler için uyumluluk belgesi veya CE işaretinin bulunması zorunlu değildir. Bunun dışında uyumluluk belgesi ve/veya CE işareti olsun olmasın  Almanya'da kullanılmasına izin verilmemiştir. Bu nedenle cihaz sadece lisanslı amatör telzciler tarafından kullanılabilir.

Demek ki Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2MFN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #55 : 08 Şubat 2015, 14:45:23 »
baogeng'in uv-82 modeli yerine uv-b5 veya b6 modelini tercih ederim ben olsam.sonuçta aynı marka ama b5 ve b6 modeli biraz daha iyigörünümlü.

Çevrimdışı TA4AZB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #56 : 18 Şubat 2015, 16:05:03 »
Yaptığım başvuru neticesinde Baofeng UV-82 için ithalat izni aldım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
« Yanıtla #57 : 18 Şubat 2015, 16:27:45 »

SelamHazır başlamışken diğer markalarada alalım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimiçi TA3DN

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 59
  • İsim Soyisim: Bülent Yalçın
« Yanıtla #58 : 18 Şubat 2015, 18:18:34 »
Cidden amatörlük adına örnek teşkil edecek bir çalışma.Tebriklerr...

Çevrimdışı TA2MFN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Radyo Amatörleri
« Yanıtla #59 : 18 Şubat 2015, 20:44:47 »
Hayırlı olsun,harcanan emeğe değdi.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx