Ayrıca :
A - Silah İle Girilemeyecek Yerler ;
Aşağıda belirtilen yerlere hiçbir surette ateşli silahla girilemez. Girmiş olanların silah taşıma ruhsatları bulundurmaya çevrilir. Bu durumda olanlara bir daha taşıma ruhsatı verilmez.
1-Duruşmalara, mahkeme salonlarına.
2-Hastanelerin psikiyatri bölümlerine, akıl hastanelerine.
3-Ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarına,
4-Öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlara, eğitim ve öğretim kurumlarına,
5-Siyasi partilerin açık hava ve kapalı yer toplantılarına,
6-İzinli ya da izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine,
7-Sendikalara, derneklere ve bunların toplantı ve kongrelerine,
8-Her türlü spor karşılaşmaları ile yarışmalara,
9-Kanuna uygun veya kanuna aykırı olarak grev yapılmakta olan işyerlerine,
10-Türkiye Büyük Millet Meclisi ana binaları ile Meclis Başkanlığınca belirlenen yerlere
(C) BENDİNDE SAYILAN YERLER
6136 SK Ek Md 1 (A) ve (B) bentlerinde sayılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ana binaları ile Meclis Başkanlığınca belirlenen yerlerde; yalnız bu yerlerin güvenliği ile görevli bulunan Polis, Jandarma ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Muhafız Taburu personeli silahlarını taşıyabilirler.
YASAK YERLERE SİLAHLA GİRMENİN MÜEYYİDESİ
Yasada sayılan yerlere silahla giren veya buralarda silah taşıyan kişiler, eylemleri başka bir cezayı gerektirmiyorsa ... TL ağır para cezası ile cezalandırılır, ayrıca silah ruhsatları bulundurmaya çevrilir ve kendilerine bir daha taşıma ruhsatı verilmez.
Sayılan yerlerde ateşli silahları veya bunların mermilerini, 6136 SK Md 4 de yazılı bıçakları veya sair aletleri veya benzerlerini veya TCK Md 264 de yazılı olanları taşıyan veya bulunduranlar hakkında ilgili kanunlarda belli edilen cezaların iki katı hükmolunur.
Amatörlükle alakası olmayan bir konuya dönüşmüş olsa da en azından silah merakı olan arkadaşlarında bilgisi olması açısından paylaştım. Tartışma sebebi asla değildir. Amatör olarak telsizlerle ilgili olarak ta gerekli kanunları bilmemiz gerekir. Telsiz belgesini bize bir kamu kurumu verdiğine göre bizde nizamlara uygun davrandıktan sonra asla sorun olmamalı. Eğer sorun yaratanlar olursa bilgilendirmek bizim görevimiz. yok benim iş arkadaşım gibi hala ısrarcıysa da yapacak bişey yok.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap