Merhaba Murat Bey, öncelikle özel çağrı işareti hakkında vereceğim bilgilerde eksiklik veya yanlışlık olma ihtimali amatörlüğüme fazla zaman ayıramayışımdan dolayı biraz yüksek.Doğrusunu daha tecrübeli/doğrusunu bilen amatör telsizci büyüklerim/akranlarım verirse ben de bildiğimin daha doğrusunu öğrenmiş olurum.
TA1HZ çağrı işaretli amatör telsizci büyüğümüzün (tahminimce benden büyük olmalı) aşağıdaki alıntıda bahsettiği özel çağrı işareti amatör telsizciler olarak çeşitli sebeplerle yapmış olduğu etkinliklerde kullanılan çağrı işaretlerine verilen ad olarak biliyorum.Bu tür özel çağrı işaretleri sadece o etkinlik kapsamında kullanılabilir.
TC ....... özel çağrı işareti ile ...........tarihinden ................tarihine kadar ............ ili........... ilçesi ..........adresinden HF/VHF/UHF bandlarında amatör frekanslarda portatif olarak çalışma yapmak amacındayım.
Özel çağrı işareti kavramını daha fazla somutlaştırmak adına örnekleyecek olursak:
- Bu yıl Türk Jandarma Genel Komutanlığı'nın 179. kuruluş yıldönümüne özel olarak kullanılan TC179JAN özel çağrı işaretini,
-Geçen sene 21 Ekim'de yapılan 60. JOTA faaliyeti (bu sene de altmış birincisi yapılacak.) kapsamında Türkiye İzcilik Federasyonu'nca alınan ve İstanbul'da kullanılan TCTİF34
özel çağrı işaretini örnek (elbette daha çok örnek verilebilirdi ama bunlar ilk anda aklıma gelen özel çağrı işaretleriydi.) verebilirim.
Galiba sizin merak ettiğiniz kişisel çağrı işareti istemekse evet talep edilebiliyor.Ama talep ettiğiniz çağrı işaretinin gelip gelmeyeceği buradan okuduğum kadarıyla nasip işi. Ben de ismimin ve soyadımın ilk harfleri için rica etmiştim.Sağ olsunlar ikinci denememde verdiler.
Evrak gönderirken talep notu da göndermiştim.istediğim çağrı işateti TA3PLS idi.ancak hala pasif gözüküyo.bu dönem belge almaya hak kazananlara sanırım çağrı işatetinin son ekinin ilk harfi olarak M,O ile başlayarak veriyorlar.en azından takip ettiğim kadarıyla böyle anladım.ancak yanlış ta anlamış olabilirim.sizi yanıltmayayım.daha çok TA3OOA olmasını bekliyodum ama başka arkdaşa nasip olmuş. TA3OLC verilmesi beklemediğim bi çağrı işareti.ancak böyle olmasına hem şaşırdım hem de ziyadesiyle memnun kaldım.inşallah size de gönlünüzdeki çağrı işareti gelir.73
Selamlar.