Tarih: 08/09/2010 00:28
haklısınız arkadas lar,hazırlanmak çok önemli ,yalnız sunu da belirtmek isterim ki: aramızda araba ehliyeti olmayan varmı? peki bu ehliyeti nasıl aldınız? tabii ki sürücü kursuna gittiniz, size bir kitap verdiler orada gireceğiniz sınavlar: trafik,motor,sağlık konuları vardı, ve girdiğiniz sınavda hepsi karşınıza çıktı değil mi. resmi olarak girilen ve hazırlanma kitabı olmayan, önceki dönem soruları örnek olarak yayınlanmayan tek sınav işte burada,amatörlük sınavı. bu yüzden dir ki sınav çıkışında bile emin değilsiniz acaba kazandım mı,yoksa yeterli puan alamadım mı? benim anlatmak istediğim işte buydu. yoksa a-b-c sınıf kavgası çıkarmak değil. sunu da eklemek isterim ki: bu sınavdan geçip te özellikle a-b sınıfı arkadasların bence kimseye muhtac olmaması, kendi telsiz cihazlarını,antenlerini kolayca yapacak kapasitede olması gerekmez mi? örnek vermek gerekirse: bir amatör arkadasın sorduğu soru: role ile nasıl haberleşilir? bu soruyu bir amatörün sorması neyi gösteriyor sizce? ve bu arkadas belgeyi nasıl almış bu bilgisi ile? ve bu işin hakkını ne kadar verebilir? aslında bu da önemli değil, önemli olan bu sınavın neden bu kadar saklı,gizli kapalı kutu olduğu değil mi? lütfen konuyu bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış olayına cevirmeyelim. sagolsunlar, amatör arkadaslar da olmasa bu konuda yardımcı hiç bir şey yok. işte mesele burada. bir sınav var, tarihi var. ama hazırlanmak için yapılmış, sınavı yapanlar tarafından hazırlanmış kaynak yok.