Arkadaşlar Selamlar,
Bir az önce sabah yaşadıklarımı düşünüp sinirlendim ki aklıma bu bölüm geldi . Hemen Yazayım dedim.
Bu sabah yine GMT olarak saat 04:30 civarında cihazı açtım ve 7.023 mhz de boş bir yer buldum . QRL olup olmadığını kontrol ettikten sonra başladım CQ ile genel çağrı yapmaya.
daha 2 QSO yapmamıştım ki bir istasyon peydahlandı. Ve tam benim çalışma frekansına göre üstüme Cw QRM yapmaya başladı. Önce tune ediyor zannettim . Ama baktımki devam etmekte.
Arkada bir yığı istasyon çağırmaktaama ben aralarda sinyal almaya çalışıyorum .
Bu şekilde QSO yapmaya çalıştım . Adamın ?? sinyali bende 9+20 veya 30 civarında . Gayet güçlü.
Bende karşıda çağıran istasyonlara ayıp olmasın diye cihazın her tür özelliğini devreye alarak QSO ları bitirdim.
Genelde o saatlerde Rusya tarafı çok açık olur ve TA duydukları için adamlar QSO yapmaya cana atarlar.
Neyse umarım adamlara ayıp olmamıştır. Gerçi dinleyenlerde farkında idi çünkü 1 QSO yaklaşık 5 dakika civarında sürdü.
En nihayet evden çıkma vaktim geldiği için çok uzatmadım ve cihaz başından ayrıldığımı belirterek kapattım .
Peki ne oldu?
Bence hiç sadece bu arkadaş muhtemelen tepinip zevk almıştır. Halbuki esas zevk benimki idi !!.
Bende böyle bir QRM yapılırken QSO yapmanın hazzını duydum .
Eh hal böyle iken bence her iki tarafta memnun oldu. Ama o benim memnun olduğumu tahmin etmemiştir. Hoş DX Cluster kapalı idi muhtemelen birileri oraya yazmıştır ya neyse.
Yarın yine aynı saatlerde havada olacağım . Bakalım bizim arkadaş yine olacak mı ?
Tabi bu arada kimdi sorusunu sormadan edemedim . Muhtemelen Yurt dışı bir istasyon olup Türkleri pek sevmeyen birisi olması muhtemeldir. Yani hep yurt içinden olacak değil ya .
Yarın eğer olursa sizleri bilgilendireceğim .
Saygı Ve Sevgilerimle,
Emin
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=2397.0