Devre ile ilgili yaptığım çalışmalar ve denemelerde vardığım sonuçları kısaca özetleyerek görüşlerimi bildirmek istedim.
1.En önemli sıkıntı frekans çok kayıyor. Polonyalı amatör arkadaş ta bunu zaten sitesinde belirtmiş. çok dikkatli ve temiz yapmalısınız gibi bir uyarıda bulunmuş. ne kadar dikkat ettiysem de bu kaymayı makul seviyeye indiremedim. FORTY1 bunun yanında PLL gibi kalır.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap2.Devrede çok fazla bobin var. öyle olunca da değerlerini tutturmak için epey uğraşmak gerekiyor. Sarım sayıları verilmiş olsada şemadaki değerleri tutturmak için LC metre ile epey denemeler yapmak gerekiyor..
3.İlk denemelerde ses çok kırık geliyordu. Uzun uğraşlar sonucu sorunun SMPS beslemeden kaynaklandığını farkettim.(ne kadar filtre katı olsada durum değişmiyor) trafolu güç aynağı ile veya akü ile besleyince sorun yok. ama SMPS bir kaynakla beslediğinizde devre çok fazla parazit alıyor..
4. Bunun dışında devre 2 3 watt kadar çıkış veriyor. Henüz bir QSO yapamadım.. yaptığım zaman videolarını eklerim..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..
görüşmek dileğiyle ... 73 ler...