Evet eski sürüm bir program. Sadece mesajlaşma desteği bulunmuyor eksi yanı bu.
Birde benim telefondan mı bilmiyorum ama arasıra kısa süreli kilitlenmenme oluyor kullanırken. Arka plan çalışma halinde bıraktığımda pek sorun çıkartmıyor. Tahminim telefonun işlemci hızı yetersiz olması. Başka da alternatif neredeyse bulunmadığından bu kadar sorunu da yok sayıyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapProgramın yeni sürümlerinde APRS desteği bulunmuyor sadece aşağıda verdiğim sürümde bu destek mevcut.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap (Bende kurulu olan 1.28.06 APRS sürümü )
ek olarak da dosyaları ekliyorum.
Ayrıca mAPRS isimli program mevcut mesaj desteği var lakin harita desteği yok. Bu program ile sağlıklı bir sonuç alamadım. Ben yinede bu programa ait dosyaları da ekliyorum. Deneme şansınız olur. (NOT: yazmayı unutmuşum sonradan eklemekte fayda gördüm. Bu program ayrıca dahili GPS kullanmıyor, sadece harici bluetooth GPS ile çalışıyor. )
Kurulumları ise kolay telefonun SDCard'ına yükleyin telefonda bulunan dosya yöneticisinden .jad uzantılı dosyayı çalıştırdığınızda kurulumu yapacaktır.
Umarım size ve nokia telefonu ile kullanmak isteyen amatör arkadaşlara faydalı olur,
ÖNEMLİ NOT : Telefonun doğal olarak konumlama sistemini (dahili GPS) kullanıyor. Fakat telefonunuzda wi-fi yada tanımlı bir internet paketi yok ise ayrıca internet erişimini de kullanacağından extra fatura ödemenize neden olabilir. Programın veri transferi çok küçük paketler ile gerçekleştiğinden belli bir transfer toplamı gerçekleşmiyor fakat haritaların yüklenmesi bu transferi arttırabilir. Ben küçük bir internet paketi tanımlatarak bu problemi giderdim. Ek olarak konumlama sunucusunu kapatıp, yöntemlerden de Şebeke tabanlı işaretli ise işareti kaldırın. Sadece Yardımlı GPS ve Tümleşik GPS işaretli olsun.
Saygılar, 73;