Gönderen Konu: TRT KISA DALGA YAYINLARI  (Okunma sayısı 32974 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 6
  • İsim Soyisim: Nejat ARGADAL
Ynt: TRT KISA DALGA YAYINLARI
« Yanıtla #15 : 10 Temmuz 2012, 09:02:41 »
Sesimiz yine kısa dalgada canlandı yani...

Çevrimdışı TA7AKA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • İsim Soyisim: Murat KAYA
« Yanıtla #16 : 10 Temmuz 2012, 09:44:17 »
Kesinlikle... Bir süredir takip ediyorum, frekans şu an aklımda değil. Hatta İngilizce yayınını da dinledim Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Saygılarımla...

kayalı
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 10 Temmuz 2012, 13:52:30 »
kısıdalga vericileri yurt dışında türkiyenin sesi bayrağıdır.teknoloji değişebilir sende ona göre önlemini alırsın gücünü yülseltir yayın saatlerini arttırırsınki insanlar seni rahatliıkla dinlesin  türkçe konuşan insanlar sadece  türkiyede yaşamıyor avrupadan çin e kadar olan bölgede orada doğmuş büyümüş insanlar var bunların çoğu bulunduğu ülke dili  dahil en az iki yada üç dil biliyorlar. türkçe bunlardan birisi trt bunları herzaman göz ardı etmiştir.en azından bu bölgelere sürekli yayın yapılamazmıydı
bundan 3 yıl önce almaatada idim kısa dalgadan yapılan maç yayınını dinleyeyim diye radyoyu karıştırırken zarzor buldum türkiyenin sesini bir iki saat yayından sonra bu bölgeye yapılan yayın bitti maçıda dinleyemedim.işte trt bu
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2012, 13:58:25 Gönderen: kayalı »

Çevrimdışı TA3TT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 4
  • İsim Soyisim: OrhanCengizK
« Yanıtla #18 : 10 Temmuz 2012, 14:25:40 »
neden süreli yayın yapıyorlar ki?

özel yayın saatleri dışında TRT-1 in yayınına geçsinler olsun bitsin.
biz yakışan 7/24 sesimizi tüm dünyaya ulaştırmaktır.

Çevrimdışı TA7AKA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #19 : 11 Temmuz 2012, 09:10:58 »
Bu sabah saat 07:30 civarında 6.040KHz üzerinden TRT Türkiye'nin Sesi radyosunu dinledim. Gerçi aynı saatlerde yayın yapan İran İslam Cumhuriyeti Radyosunun Türkçe yayınları birkaç frekanstan ve çok çok daha gür duyuluyor olsa da, olsun, buna da şükür Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Arkadaşlar, kısa dalga yayınları konusunda bu forumda daha önce de sohbetler yapıldı, önceki sayfayı okumuşsunuzdur zaten. Doğal olarak herkes aynı fikirde değil - ki bu aslında güzel bir şey, doğruyu bulma konusunda yardımcı olur - ama herkesin de haklı olduğu noktalar var. Evet kısa dalga bandında kullanılan teknoloji çok eski, bunların yenilenmesi gerekir, ancak burada bir noktayı vurgulamak istiyorum, "kısa dalga bandı teknoloji değildir, platformdur". Nasıl uçaklar bulundu diye kara yollarını bırakmadıysak ve kara araçlarında yeni teknolojiler geliştirdiysek burada da aynı mantık izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aslında olanların tamamı ticari... Yayın kuruluşları için öncelik, ucuz yayıncılık ve bolca reklam kazancıdır. Oysa ki kısa dalga üzerinden yapılan yayında hem harcanan güç fazla, yani masraf fazla hem de yapılan reklamın hedef kitleye ulaşıp ulaşmayacağı şüphelidir. Bu mantıkla yakında yerel FM radyoların da azalacağını ve tercihin internet ve uydu yayıncılığı yönüne kayacağını düşünüyorum. Kısa dalga gibi tüm dünyayı kapsayacak "reklamsız" yayınları ise ancak devletler finanse edebilirler ve bu konudaki teknoloji gelişimine destek verebilirler. Ama bizim TRT'miz maalesef "rating" ve reklam kaygısıyla hareket ettiği için böyle bir gelişme beklemiyorum. Yoksa her biri 1,5 - 2 saat süren dizileri veya abidik - gubidik (özür diliyorum) müzikleri art arda yayınlamak yerine, çok daha kaliteli ve eğitici yayınları izler/dinlerdik.

Peki kısa dalganın avantajı nedir? "Özgürlük"... İnternet veya uydu yayınlarını 3. ( hatta 4. ve 5. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ) şahıslar bir şekilde engelleyebilir, sansürleyebilir. Kısa dalga yayınlarında bu olasılık daha azdır. Engel ve sansürü çoğu durumda ancak kaynak veya dinleyici yapabilir.

Askeri, amatör veya özel amaçlarla kısa dalga bandının önemini asla kaybetmeyeceğini biliyorum. Ancak bu avantajlı haberleşme ortamının sağlayacağı özgürlüğün vatandaşa da ulaşmasını isterim.

Çevrimdışı TA2AOG (SK)

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 37
  • İsim Soyisim: Osman Güler
« Yanıtla #20 : 11 Temmuz 2012, 12:53:01 »
Amatör veya başka amaçlar için tabiiki önemli.

Sözlerimi anlamamış arkadaşlara tekrar edeyim.

BROADCAST dediğimiz ticari kısa dalga yayınların işletme kıymeti kalmamıştır.

Araştırma amaçlı, olağanüstü hallerde veya başka her tür amaç için pek alâ kullanılabilir. Sınırı yok.

Broadcast da dünya nereye gidiyor? AM SW ile mi oyalanacağız.

kayalı
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 14 Temmuz 2012, 13:10:37 »
o zaman sen cep telefonu kullan am ve sw ile uğraşmassın.

Çevrimdışı TA7AKA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #22 : 14 Temmuz 2012, 14:51:17 »
Osman bey'in mesajındaki video benim de söylemek istediklerim açısından oldukça anlamlı. Her şey sadece ticari kaygılardan ibaret olsa, milletin kümesine, ahırına çanak anten taktığı, her evde çoğunlukla birden fazla sayısal uydu alıcısının bulunduğu bir dönemde sayısal karasal yayın (DVB-T/T2) diye bir şeyden bahsedilmezdi. Dikkat ettiyseniz alıcılara takılacak set üstü cihazların "dağıtılması" gibi bir durum var, bu da oldukça anlamlı. İş bununla da kalmayacak, karasal vericilerin kurulması da ayrı bir sorun olacak. Bir diğer sorun da tüm bunları uydu çağında kimlerin ve neden talep edeceği... Yani karadan farklı içerikte bir yayın yapılmayacak, bugünkü analog yayınların yerine sayısal yayın gelecek.

Neden bu kadar masraf???

Çünkü karasal yayıncılığın da kendine göre çok büyük avantajları var o nedenle de karasal yayıncılıkta ısrar ediliyor. Benim kısa dalga yayıncılığında da bahsettiğim oydu, ben kesinlikle AM yayıncılık yapılsın diye bir şey demiyorum. Çağın gereği neyse o uygulansın tabii ki. Sayısal ise sayısal, ya da daha gelişmiş bir teknoloji olursa o.

Çevrimdışı TA3ALS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • İsim Soyisim: Ali Şahin KUZUCU
« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2012, 16:41:05 »
Digital yayın da AM gibi, SSB gibi bir modülasyon çeşididir. Önemli olan karasal yayının ve dalga boyunun getirdiği avantajlardan faydalanmaktır. Kimse illa ki AM modülasyonu kullanılsın diye ısrar etmiyor. Bu frekanslarda da (aktarım hızı düşük olsa da) digital yayın tabi ki yapılabilir.

Çevrimdışı TA2AOG (SK)

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #24 : 14 Temmuz 2012, 23:26:44 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Benim ne kullanacağıma kendim karar veririm, o seni ilgilendirmez. Burada ilgili mevzu benim ne kullanacağım değil, konunun içinde geçen pariteler.

---------

Konu, ticari karasal yayıncılık.

Teknoloji, maliyet, amortisman, verimlilik vs vs.

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
« Yanıtla #25 : 15 Temmuz 2012, 03:37:56 »

>>>>>  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

kayalı
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 15 Temmuz 2012, 19:06:13 »
Osman bey
tabiki neyi kullanacağına kendin karar vereceksin benimki  bir öneri idi.
buradan uzak bölgelere nasıl gidecek dijital yayın anolog yayınlar bile zar zor dinlenirken.ayrıca dijital yayında feding 

olmayacakmı.BROADCAST dediğimiz ticari kısa dalga yayınların işletme kıymeti kalmamıştır diyorsun nereden biliyorsun.

Çevrimdışı TA2AOG (SK)

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #27 : 16 Temmuz 2012, 02:25:18 »
Birkaç fırın ekmek yemişliğim var, ondan biliyorum.

Bahsi geçen yayınlar, bir kaç adet yüz sayısında dinleyici için yapılamaz, finansmanını siz sağlayın siz yapın.

Buralarda da konuşuldu, yeterince söz de söylendi, ;

Çevrimdışı TA3AG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: ilhan çayhan
« Yanıtla #28 : 27 Temmuz 2012, 20:13:11 »
Konuya olusuz yaklaşak değerli amator arkadaşlarım.
  Türkiyenin Sesi radyo yayınları ticari kaygı taşıyan radyo yayınları değildir. Bu bir Bayrak göstermedir. Bunun rakamsal bir karşılığı yoktur. Sayısız fayda ve gereği vardır.Tüm dünya ülkeleri değişik yöntemlerle bayrak gösterirler. Bu da onlardan biridir.
  Güncelleştirilebilir, ilgiçekici hale getirilebilir vb. vb. ama kesinlikle kaldırılmamalıdır. O zaman Bayrak göstermek amacı ile havada jetlerimizi , denizde gemilerimizi de gezdirmeyeceğiz ticari kaygıya düşersek . hem merak etmeyin trt payı diye bir vergiyi almasalar bile , bizlerden o parayı almak için mutlaka başka bir yol bulurlar. hepinize selamlar hayırlı ramazanlar. Bol DX ve QSO lar . 73

Çevrimdışı TA3ADA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: İSİM SOYİSİM YAZILACAK
« Yanıtla #29 : 29 Temmuz 2012, 00:55:48 »
Frekans 1098 khz am.Bayrak radyosu.Dünya üzerinde gecenin karanlığında kışında yazında türkçe sesi çıkan tek radyo.Küçücük ülke türkçe radyosunu aktif tutuyor.Bu platformdan sinpo raporu istiyor.Gece Bana izmire sesini duyuruyor.Ben gece boyu türkçe yayın duyuyorum.Mutlu oluyorum.Adada birşey olsa oradan duyacağım.Benim kocaman ülkem en azından bir sw istasyonunu yada bir am istasyonunu aktif tutamayacak kadar aciz olamaz.Bunu kabul edemem.Bu stratejik bir durum olup ticari kaygı duyulması mümkün değildir.İstanbul,İzmir,çukurova radyosu ve doğuda yayın yapan lw istasyonların frekansları boşalır boşalmaz yunanistan,rusya,ermenistan anında geldi oturdu frekanslara.Ben vergi mükellefi olarak trt ye birçok şekilde vergimi verdim.gerekirse yazan arkadaşlarımdan biri gibi kendi adıma 1.tl yi trt ye yollarım.Biz ülkede pek çok frekanstan dinliyoruz.tamam anladım.Türkçe konuşan bu dili anlayan bir o kadar insan,önemli ölçüde dünyanın her tarafında deniz emekçisi yurttaşımız  sevenimiz var.anlayacağınız trt yönetiminin yıllar önce dediği gibi am ve sw dinleyicileri ''marjinal'' sayıda değildir.Sonuç;Ülkenin sesi çıksın arkadaşlar.Bunun yolu yöntemi muhakkak vardır.Ben yayınların devam etmesi taraftarıyım.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
Uzun Dalga Yayınları dinleyebilmek için ?

Başlatan tane

2 Yanıt
2536 Gösterim
Son İleti 14 Ocak 2017, 23:10:22
Gönderen: TB2MOK
moved
TAŞINDI: Uzun Dalga Yayınları dinleyebilmek için ?

Başlatan TA1LSE

0 Yanıt
2029 Gösterim
Son İleti 12 Ocak 2017, 14:15:53
Gönderen: TA1LSE
xx
Kısa dalga dinleyicisı yardım

Başlatan TB4PRM

10 Yanıt
7137 Gösterim
Son İleti 22 Eylül 2017, 19:00:20
Gönderen: TA2OGH