Gönderen Konu: EN EKONOMİK HF SİSTEMİ  (Okunma sayısı 6678 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 6
  • İsim Soyisim: Nejat ARGADAL
Ynt: EN EKONOMİK HF SİSTEMİ
« Yanıtla #15 : 09 Ocak 2012, 23:41:32 »
Tekrar selamlar dostlar...

Bir şekilde yeni mobil ekipmanımı aldım(yaesu ft8900r) Şuanda dual mobil anten ile uhf ve vhf de sorunsuz kullanıyorum (gerçi hala çıkış yok malum kargo yada kegm de sıra gelmemesinden ama, neyse...).

Bilebileceğiniz üzere Yaesu ft8900 4 band bir ekipman. 50 ve 28 Mhz lerde küçük de olsa gönderme yapabiliyor. Youtube denilen devasa bilgi arşivinde ise 28 küsürlü MHz lerde QRP ve HF çalışmaları gördüm.

Tahmin edebileceğiniz gibi dual mobil anten ile şu anda 50 ve 28 de sadece hışırtı duyuyorum.

Siz değerli ustalarımdan hem bu iki frekansı uzak-yakın dinleyebilmek -50'de izin almak gerekliymiş band planında öyle yazıyor- 28 'de de gönderme yapabileceğim bir kablo anten tavsiyesi istiyorum. Tabiki VHF ve UHF'dede beni rezil etmemeli... Gerçi istasyon konumum gereği 5 w ile istanbulda harikalar yaratabiliyorum.

İlginize şimdiden teşekkürü borç bilirim.

Saygılarımla.

TA1HZ
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 16 Ocak 2012, 12:53:48 »
Değerli Arkadaşlar,
anten kurma konusunda eğer çatınızda yer sorununuz yoksa önerim mono band dipol(ler) veya kedi bıyığı tarzı tel anten yapımı olacak. Maliyet konusunda 0,75 veya 1.5luk tel ve RG58 coax dışında hemen hemen hiç bir extra yok. 20cmlik plastik boruya 4 delik delip iki uçtakilere uygun ebatta kesilmiş .75 veya 1.5 luk teli bağlayıp ortadaki iki deliğe takacağın iki vida üzerinde coax ile direkt birleştirip kolaylıkla mono band dipol veya montaj tarzına göre inverted V yapabilirsiniz. Ayarladığın bandda tuner ihtiyacı olmadan kolaylıkla çalışabilirsiniz. Benim evin çatısında yaklaşık 5 yıl 20-40m için inverted V kullandım (tnx TA2RX yardım için) ve bu dönemde pek çok contestte bu antenlerle bayrak dalgalandırdım, yüze yakın DXCC çalıştım. Doğru, pile-uplarda pek şansım olmuyordu ama sabreden derviş usulü çalışıp duruyordum. Şimdi çatıya teras açılınca tel çekme imkanı ortadan kalktı ve Diamond CP-6 vertikale geçtim ama daha test etme olanağım pek olmadı.
73 de TA1HZ

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 6
  • İsim Soyisim: Nejat ARGADAL
« Yanıtla #17 : 16 Ocak 2012, 20:19:21 »
Teşekkür ederim. Gerçekten mesajınızı iki defa okudum. Biraz kar kalksın, biraz RG58 kablo edineyim, dediklerinizi Ta2OE, İbrahim abi ile inşa etmeye başlayacağız Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Kendisi Delta loop tavsiye ediyor. Bahçe çok uygunmuş.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Saygılar.

TA1HZ
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 17 Ocak 2012, 00:38:49 »
Delta loop dinleme açısından dipole antene göre çok daha avantajlı biranten ancak yer sıkıntısı yoksa rahatlıkla kurabilirsiniz. TA2OE ile birlikte iş yapacağınıza göre antenin yarısı şimdiden bitmiş sayılır. Havada duyuşmak dileğiyle 73 de TA1HZ.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

topicsolved
ELT SİSTEMİ NEDİR?

Başlatan TA3DN

0 Yanıt
4323 Gösterim
Son İleti 14 Aralık 2010, 23:07:45
Gönderen: TA3DN
xx
“Kesintisiz Haberleşme Sistemi”

Başlatan TA1ASA

2 Yanıt