Gönderen Konu: DEVAMLI TELSİZ TAŞIMA...  (Okunma sayısı 28447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 7
  • İsim Soyisim: Murat Basel
Ynt: DEVAMLI TELSİZ TAŞIMA...
« Yanıtla #30 : 20 Aralık 2011, 01:24:49 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Sn Murat abi. Öncelikle yazılanları şöyle bir gözden geçirdim de hakikaten haklısınız. Cinslik tabiri yakışık almamış ama şunuda belirtmek isterimki bu kavramı tamamen mecazi anlamda kullanmıştım. Bu şekilde algılanabileceğini düşünmemiştim.  Sadece vurgulanmak istenen nokta kişisel görüşüm olarak daha agrasip ve sert bir yapı ile karşılaşmaktan ibaret. Kusura bakmayın.

Yok, yok kusurluk bi durum yok arkadaşım... Bizler (amatörler) kanunların ve yönetmeliklerin bize verdiği sınırlar içerisinde (amatör frekanslar) kaldığımız sürece hiç kimsenin hesap sormaya hakkı yoktur...
Tabiki teşkilat içerisinde  amatörlükten bi haber olan arkadaşlarımız da olacaktır... 1 yıl öncesine kadar benim de böyle bir kanun ve yönetmelikten bilgim yoktu... Sağolsun Yusuf (eski TB3POL, şimdi A sınıfı oldu) arkadaşım burada amatörlüğü özendirici çalışmalar yaptı...  Ben ve benim gibi bir kaç arkadaşı daha amatörlüğe teşvik etti...
Haklısınız abi. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hareket ettiğimiz sürece ki belgem 15 güne gelirse bende tamamiyle bu kanun ve kurallar çerçevesinde hareket etmek için elimden geleni yapacağımdan  bir sorun olmayacaktır. Ama yinede bir uyarı babında bu konuya değindiğiniz için teşekkür ederim. Hayırlı geceler ve saygılar.

Çevrimdışı TB2PMH

• Master of Comp. Analyst
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 14
  • Temeli Adalet olan Devletimiz Varola. MASTER
  • İsim Soyisim: Mehmet KİREÇOĞLU
« Yanıtla #31 : 20 Aralık 2011, 11:09:53 »
Yazım için kusura bakmayın nihayetinde niyetim bellidir, kimseyi incitmek hakaret etmek için yazmadım.Sohbet havasında mecaz anlamda kullanışmıştır (cinslik kelimesi) yakışık almamasıda doğrudur, yazının ilk kaynağı benden kaynaklıdır.Verdiğim rahatsızlıkdan dolayı, sıkıntıya giren arkadaşlardan özür dilerim.Tartışma konusu açmak veya insanları birbirine düşürmek istemem, burada bu tür şeylerde olmaz çünkü ben burda herkesi ailem olarak görüyorum.Herkesinde bei aileden biri olarak gördüğünü düşünüyorum.

Saygılarımla.

Master Mk
Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti - TRAC Ankara Şube Başkanlığı

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #32 : 20 Aralık 2011, 16:29:38 »
Yazım için kusura bakmayın nihayetinde niyetim bellidir, kimseyi incitmek hakaret etmek için yazmadım.Sohbet havasında mecaz anlamda kullanışmıştır (cinslik kelimesi) yakışık almamasıda doğrudur, yazının ilk kaynağı benden kaynaklıdır.Verdiğim rahatsızlıkdan dolayı, sıkıntıya giren arkadaşlardan özür dilerim.Tartışma konusu açmak veya insanları birbirine düşürmek istemem, burada bu tür şeylerde olmaz çünkü ben burda herkesi ailem olarak görüyorum.Herkesinde bei aileden biri olarak gördüğünü düşünüyorum.

Saygılarımla.

Master Mk
[/quote

Şahsım adına estağfurullah Mehmet abi diyerek belirtmek isterimki benden yana bir sıkıntı yoktur olmazda abi. İkimizin ortak konuşması sonucu çıkmış bir kelimedir. Ben tekrar Murat abiye kusura bakma diyerek  yine şahsım adına kırılma, incinme yahut zorda kalma gibi bir durumda olmadığımdan ve anlayışın için sana teşekkür ederim abi. Yine sizinde dediğiniz gibi mecazi anlamda kullanılmıştır. Aynı şekilde bende kullanmış ve kendimce gereken açıklamayı yapmış bulunmakta ve hiçkimsenin kötü bir maksat taşıdığına inanmamaktayım. Aile olarak görüyorsanız aile olarak görülmekten mutluluk duyar ve aile olarak gördüğümü belirtmek isterim. Asıl siz kusura bakmayın ve Murat abi de. Anlayışın için teşekkür ederim abi görüşmek dileğiyle saygılar.

Çevrimdışı TB2PMH

• Master of Comp. Analyst
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 14
  • Temeli Adalet olan Devletimiz Varola. MASTER
  • İsim Soyisim: Mehmet KİREÇOĞLU
« Yanıtla #33 : 20 Aralık 2011, 16:39:12 »
Herzaman aile olarak görüyorum radyoamatörleri.com çatısı altında herkesi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Murat yazın için teşekkürler.

Saygılar bizden.
Master

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #34 : 20 Aralık 2011, 16:50:54 »
Herzaman aile olarak görüyorum radyoamatörleri.com çatısı altında herkesi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Murat yazın için teşekkürler.

Saygılar bizden.
Master
Ben teşekkür ederim abi. Bu çatı altında daha nice bilgiler öğreneceğimden eminim Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

TA1AI
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 22 Mayıs 2013, 19:24:37 »
 :)ben kadıköye taşındığımda  kadıköy emn.müd gidip belgelerimle beraber baş vurdum .telsizim incelendi  amatör frekansların haricinde hiç bir sakıncalı kanal olmadığından .hiç bir sorun yaşamadan belgemi ve telsizlerimi alıp çıktım.halende kulanıyorum .tabiki içimizde bazı arkadaşların polis kanallarını dinlediklerini biliyorlar

TB2NFM
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 23 Mayıs 2013, 14:45:15 »
benim de her zaman yanımda ama kimse bilmez ve görmez cep telefonumu unuturum telsizimi unutmam ağır ve hantal bir telsiz ama yaz kış iyi kamufle ederim 2006 yılından beri amatörüm hiç bir yerde sorun yaşamadım........

Çevrimdışı TA2IGT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: Tolga Can
« Yanıtla #37 : 31 Mayıs 2013, 02:20:22 »
:)ben kadıköye taşındığımda  kadıköy emn.müd gidip belgelerimle beraber baş vurdum .telsizim incelendi  amatör frekansların haricinde hiç bir sakıncalı kanal olmadığından .hiç bir sorun yaşamadan belgemi ve telsizlerimi alıp çıktım.halende kulanıyorum .tabiki içimizde bazı arkadaşların polis kanallarını dinlediklerini biliyorlar

Yılmaz Bey emniyete ne için başvurdunuz?

TA1AI
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : 31 Mayıs 2013, 14:59:52 »
BEN SİLAHTA TAŞIDIGIM İÇİN HEM SİLAH HEMDE TELSIZ BÜTÜN BAKIŞLAR ÜZERİNİZDE OLUYOR BENDE BARI POLİSLERLE SORUN YAŞAMAMAK İÇİN KENDİM GİDİP BAŞ VURDUM .ÇÜNKÜ İÇİMİZDE O KADAR POLİS TELSİZİ DİNLEYEN VE KENDİSİNİ SİVİL POLİS OLARAK TANITAN KARAKTERSİZLER VARKİ BEN BU SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAK AMAÇLI BAŞVURDUM .ŞİMDİ GAYET RAHAT Bİ ŞEKİLDE 7 GÜN 24 SAAT YANIMDA TAŞİYORUM...SAYGILAR

Çevrimdışı TA2IGT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: Tolga Can
« Yanıtla #39 : 31 Mayıs 2013, 15:48:16 »
BEN SİLAHTA TAŞIDIGIM İÇİN HEM SİLAH HEMDE TELSIZ BÜTÜN BAKIŞLAR ÜZERİNİZDE OLUYOR BENDE BARI POLİSLERLE SORUN YAŞAMAMAK İÇİN KENDİM GİDİP BAŞ VURDUM .ÇÜNKÜ İÇİMİZDE O KADAR POLİS TELSİZİ DİNLEYEN VE KENDİSİNİ SİVİL POLİS OLARAK TANITAN KARAKTERSİZLER VARKİ BEN BU SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAK AMAÇLI BAŞVURDUM .ŞİMDİ GAYET RAHAT Bİ ŞEKİLDE 7 GÜN 24 SAAT YANIMDA TAŞİYORUM...SAYGILAR

Anladım siz sorun yaşamamak için önceden önlem almışsınız Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA1AYY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 2
  • İsim Soyisim: Yakup SAYIN
« Yanıtla #40 : 01 Haziran 2013, 18:49:28 »

MErhaba, ne diyerek basvurdunuz? silah konusunda ben de aynı durumdayım sızınle. bir de yanında telsız tasımaya baslayacagız ınsallah. Ama emnıyete gıdıp "merhaba benım hem sılah hem de telsız tasımam var, haberınız olsun bana zorluk cıakrmayın" mı dedınız? hangı masaya gıdıp bunu dedınız cok merak ettım?

TA1AI
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : 03 Haziran 2013, 13:51:46 »
ben adres değişikliği için zaten baş vuruda bulunacaktım .bu arada  amatör telsizcilik belgemide gösterdim ve dedimki ben telsizimi  ve silahımı her zaman yanımda taşıyorum bi sakıncası varmı dedim telsizi alıp hangi kanalların yüklü olduğuna baktılar bende hep amatör rölleler yüklüydü bi sorun çıkmayınca telsizimi hemen teslim aldım silahımıda balıstığe yoladılar   20 gün sonra gidip adli emanetden teslim aldım

Çevrimdışı TA1AYY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 2
  • İsim Soyisim: Yakup SAYIN
« Yanıtla #42 : 03 Haziran 2013, 14:10:39 »
ben adres değişikliği için zaten baş vuruda bulunacaktım .bu arada  amatör telsizcilik belgemide gösterdim ve dedimki ben telsizimi  ve silahımı her zaman yanımda taşıyorum bi sakıncası varmı dedim telsizi alıp hangi kanalların yüklü olduğuna baktılar bende hep amatör rölleler yüklüydü bi sorun çıkmayınca telsizimi hemen teslim aldım silahımıda balıstığe yoladılar   20 gün sonra gidip adli emanetden teslim aldım

adres degısıklıgı ve ruhsat yenıleme aynı tarıhe denk geldı bende ama sılahı balıstıge tekrar yollamadılar. Sadece ilk alırken balıstıge yollamıslardı. Detay tabii bu. Sonucta acıp cıhaza "hangı frekanslar yuklu?" dıye bakmak ta bana sacma gelıyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap amator telsızcı cıhazını "channel/freq" dıye cevırır. ıstedıgı frekansı (cebındekı not kagıdından okuyarak) tuslar ve dınler mesela. Bizimkilerin yaptıgı "dostlar alısverıste gorsun" durumu Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

TA1AI
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : 03 Haziran 2013, 14:55:22 »
içimizde bazı arkadaşların polis kanallarına girdiklerini gördüm  o yüzdende artık hiç kimseye bişey demiyorum

Çevrimdışı TA2ATG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • İsim Soyisim: Tansu Günal
« Yanıtla #44 : 16 Haziran 2013, 03:25:17 »
Polis frekansında gönderme yapmak ile dinleme yapmak farklı şeylerdir. Dinleme de kendi içerisinde dinleme dinlettirme şeklinde ikiye ayrılır. Bunun dışında birde kendine polis süsü vermek ise  başka bir konu.
  Bunlar arasında dinleme yapmak tam bir kestirme sayılmayacağından yasa dışı değildir olamaz da. Açık, analog ses görüşmesidir polisin yaptığı. Dinlemek için mevcut cihazlar tadil edilmemiş ekleme çıkarma yapılmamıştır. Herhangi bir amatör telsiz cihazının sırf polis frekansını dinlemesine mani olmak için kısıtlanması mümkün değildir gereksizdir de. Sırf polis telsizini dinlemediğini ve dinlemeyeceğini ıspatlamak için cihazı tadil etmek,kısıtlamak hem saçma hem gereksizdir. Başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin kolluk kuvvetlerinin ses görüşmeleri internet üzerinden livestream olarak yayınlanır. Çünkü polis devlet güvenliğini ilgilendirecek konularla ilgilenmez. Polis kolluk kuvvetidir. Önemli araştırma konuları ise telsiz görüşmelerinin konusu değildir. Devlet güvenliği Askerin işidir ve onu da dinleyemez-anlayamazsınız. Çünkü telsiz görüşmeleri ağırlıklı olarak veri iletişimi şeklindedir . Ses görüşmeleri ise açık olsalar dahi konuşmalar ve olaylar şifrelidir.
 Biz amatör telsizcilere isnat edilen aslında polisi dinlemek değil polisi duymaktır. Duymak çaba gerektiren bir eylem değildir. Suç da değildir. Sorun dinlemek ve dinlediğini neşretmek-yayınlamak bu yolla kendine polis-asker süsü vermek ise evet haksızdır tartışılır ve bana göre ceza da gerektirir.
  Zihinlerimize kazınmış önyargılar nedeniyle polisi kainatın güvenliğini sağlıyor sanıp onu duymayı da çok ağır bir suç sanmak hatadır. Olay aslında amatör telsizcinin kişiliği ve sosyal durumu ile ilgilidir. Teknik konulara merak nedeniyle kendini geliştirme sahası olarak amatör telsizciliği kullananların bu tür saçmalıklarla uğraşacağını sanmıyorum. Bu elinde hiç telsiz yokken cep telefonu ile de kendine aynı süsü verecek potansiyele sahip tiplerin işidir.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
Uçakta telsiz taşıma

Başlatan TA3LJH

2 Yanıt
2258 Gösterim
Son İleti 02 Mart 2019, 13:17:33
Gönderen: TA3LJH
xx
İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki Telsiz Taşıma Yasağı

Başlatan TA2AHP

17 Yanıt
8784 Gösterim
Son İleti 21 Eylül 2013, 10:59:15
Gönderen: TA2ASV
question
Emniyet Genel Müdürlüğü Amatör telsiz taşıma hususunda yazı ..

Başlatan TA1ADI

3 Yanıt
3684 Gösterim
Son İleti 18 Eylül 2016, 16:56:07
Gönderen: TA3V
xx
Cihaz taşıma

Başlatan TA2UBW

2 Yanıt
2010 Gösterim
Son İleti 16 Ekim 2017, 03:30:57
Gönderen: TA1QQ