Gönderen Konu: DEVAMLI TELSİZ TAŞIMA...  (Okunma sayısı 28444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 7
  • İsim Soyisim: Murat Basel
DEVAMLI TELSİZ TAŞIMA...
« : 19 Aralık 2011, 01:08:48 »
Öncelikle belgesini bekleyen bir amatör (acemi) olarak merhaba. Bu hobi benim için okadar çok şey ifade ediyorki yazmakla bitiremem. 2 senedir sınavına girmek nasip olmuyordu. Kah askerlik, kah üniversitedeki sınavlarım yüzünden. Sonunda girmek ve kazanmak nasip oldu. Her nekadar C sınıfından girip kazanmış olsamda benim için değeri çok ama çok büyük. İlerleyen zamanlarda A sınıfına yükseleceğim umarım. Öncelikle tüm amatör abilerimin arkadaşlarımın bilgi, tecrübe ve deneyimlerine ve yorumlarına ihtiyacım olduğu için bu konuyu yazıp sizlerle paylaşıyorum. Diyebilirsinizki 2 senedir takip ediyorsun uğraşıyorsunda bilmiyormusun? Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Kanun, yönetmelik ve bildiğim kadarını bir kenara bırakıp sizlerin bilgi ve deneyimlerini duymak istiyorum. Çok uzattım konuya gireyim. Telsiz taşıma hakkında (amatörlerin), karşılaştıkları sorunlar hakkındaki yazıları okudum ama sanırım benimki braz daha farklı. Bildiğim kadarı ve kanunda belirtilen hükmü ile radyo amatörlerinin kendilerine ayrılan frekanslarda çalışmaları ve telsiz taşımaları yasal. Bende şunu sormak istiyorum. Heyecanı doruklarda olan yeni bir amatör (her nekadar mandala basıp çağrı yapmak daha nasip olmasada) olarak belgem geldiğinde yavaş yavaş birtakım kurallları ve duyguları benimseyip öğrendiğimde telsizimi devamlı yanımda taşımak istiyorum. burada şunu özellikle ifade etmek isterimki sadece bir amatör olarak ve istediğim için, yanımda taşımamda bir sakınca olur mu? yani daha da açmam gerekirse belimde, bir restauranta oturduğumda çıkarıp masanın bir kenarına koyabilirmiyim? yoksa belimdemi kalması gerekli? tabiki toplum içinde elimde taşıyacak değilim. Ama asıl merak ettiğim mevzu bu. bir alışveriş merkezine, bir metroya, cafeye, arakdaşalrımla yemeğe çıktığımda hatta üniversite gittiğimde? Tabiki belgemin devamlı yanımda olması kaydı ile. Siz saygı değer amatör ağbilerim arkadaşlarımın bu konudaki görüş, düşünce ve deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum. Son olarak şunu ifade etmeliyimki lütfen ''ammada telsiz taşıma merakı varmış'' diye düşünmeyin. Evet merakım var ama taşımaktan ziyade bir amatör olmak için. Ankara'dayım ve Bolu'da okuyorum devamlı yolculuk halindeyim. Telsizimin de benimle olmasını istiyorum. Şimdiden teşekkürler saygılar.

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=2288.0

TA2BKT
  • Ziyaretçi
Ynt: DEVAMLI TELSİZ TAŞIMA...
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2011, 01:25:12 »
Hiç bir sakınca yok arkadaşım tabiki taşıyabilirsin yasalar sana izin vermiş.Ancak benimde okuduklarımdan frekanslarda dinlediklerimden çıkardığım sonuç;çevrenin garip bakışlarını önlemek için cihazı olabildiğince gizli tutmaya,kulaklık kullanmaya özen göstermeye başlayacağız gibime geliyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2011, 01:33:59 »
Anladım. Evet bende birkaç çevremdeki amatör abilerimden duydum ama sanırım o amatörün kendisine kalmış birazda değilmi? yani rahatsızlık duymuyosa onun içinde sorun yoktur. Ama ben pmr ile otobüse bindiğimde bile insanlar farklı bakışlar içine bürünüyosa birde Wouxun ile bindiğimde ne olur kimbilir Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Fakat anladığım taşımam da, her gittiğim yerde yanımda bulundurmamda bir sakınca yok. teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için saygılar

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 13
  • Bilgiyi Paylaşmayacaksan, ÖĞRENME !
  • İsim Soyisim: Murat DEMİRTAŞ
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2011, 01:35:12 »
Merhaba,

Kurum frekansları yüklü olmaması, merak edip soranlara kim olduğunuzu ve bu hobiyi bir iki cümle ile anlatmak kaydıyla. Yönetmeliğin zie izin vermesi sebebiyle de taşımanızda hiç bir mani yoktur.
Şöyle söyleyebilirim, ben de el telsizimi sürekli yanımda bulunduruyorum ve haliyle bazen esnaf arkadaşlar soruyor "polis' misin" diye ve ben de onlara her zaman hayır ben bir "amatör telsizci' yim" diyorum. Tabii bu bir yandan da vatandaşın bilgilenmesine sebep oluyor ve ben de bundan mutluluk duyuyorum.

Selamlar
Eski:TA1ADM Yeni:TA2NL
www.muratdemirtas.net.tr

TA2BKT
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2011, 01:37:33 »
Cuzdaninizda yonetmeligi katlayip bulundurmanizi oneririm her ihtimale karsi.

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2011, 01:39:31 »
Merhaba,

Belgenizin arkasındaki açıklamalarda;
Amatör Telsizcilik belgesinden başka bir belge istenmeyeceğine dair ibare mevcut, burada kolluk kuvvetleri ile yapacağınız ılımlı bir görüşme her şeyi çözecektir.

Selamlar

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2011, 01:40:17 »
Murat abi öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Evet özellikle değinilmesi gereken nokta kurum frekanslarının yüklü olmaması. Tekrar hatırlattığınız için sağolun. Yalnız ben daha taşımaya başlamadan ve çevremdeki arkadaşlarıma bu hobiden bahsettiğimde bana ''kazancın ne peki''  diye sorduklarında oracıkta bitiveriyorum abi. Sizinde bahsettiğiniz üzere elimden geldiği kadar yılmadan anlatmaya devam edeceğim ama keşke insanlar biraz daha maneviyatçı olsa değil mi?

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2011, 01:42:47 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Merhaba,

Belgenizin arkasındaki açıklamalarda;
Amatör Telsizcilik belgesinden başka bir belge istenmeyeceğine dair ibare mevcut, burada kolluk kuvvetleri ile yapacağınız ılımlı bir görüşme her şeyi çözecektir.

Selamlar
Belgem yanımda olduğu sürece ve kolluk kuvvetleri ile daha pasif ve ılımlı bir konuşma sayesinde sorun yaşamaz isem bu çok iyi.

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2011, 01:43:52 »
Anladım. Bildiğim kadarı ile ve Murat abinin dediğine göre aslında gerekmiyor ama ihtimalleri göz önünde bulundurmak gerek sanırım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2011, 01:46:10 »
Merhaba,

Haklısın bu soru hepimize soruluyor, bir polis ile konuştuğunda "bizi dinliyormusun?" der. Bir vatandaşla konuştuğunda "bundan ne anlıyorsun?" der. Bir esnafla konuştuğunda "artık telefonlar varken hala bunu kullananlar var mı?" der. Der oğlu derler yani senin anlayacağın. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Sen bildiğinden ve doğru olandan şaşma...

Selamlar

TA2BKT
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2011, 01:49:07 »
Anladım. Bildiğim kadarı ile ve Murat abinin dediğine göre aslında gerekmiyor ama ihtimalleri göz önünde bulundurmak gerek sanırım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Kolluk kuvvetleri ile radyo amatörü olan arkadaşlar arasında büyüklerimden duyduğum hiç bir yaşanmış problem yok,olacağınıda sanmıyorum.özel bir durum yoksa polis elinde telsizi görüp çevirmez sizi sonuçta silah taşımıyorsunuz.Forumda da bir kaç büyüğümüz belirtmiştir araçlarımmızda yönetmeliğide bulundaralım her ihtimale karşı diye onu baz alarak belirttim cüzdana koyma işini Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2011, 01:53:15 »
Kolluk kuvvetleri ile radyo amatörü olan arkadaşlar arasında büyüklerimden duyduğum hiç bir yaşanmış problem yok,olacağınıda sanmıyorum.özel bir durum yoksa polis elinde telsizi görüp çevirmez sizi sonuçta silah taşımıyorsunuz.Forumda da bir kaç büyüğümüz belirtmiştir araçlarımmızda yönetmeliğide bulundaralım her ihtimale karşı diye onu baz alarak belirttim cüzdana koyma işini Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Anladım. Evet bunu duymuştum büyüklerimiz öyle diyorsa Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap  dediğiniz gibi her ihtimale karşı.

TA1ACM
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2011, 10:54:23 »
Merhaba,

Haklısın bu soru hepimize soruluyor, bir polis ile konuştuğunda "bizi dinliyormusun?" der. Bir vatandaşla konuştuğunda "bundan ne anlıyorsun?" der. Bir esnafla konuştuğunda "artık telefonlar varken hala bunu kullananlar var mı?" der. Der oğlu derler yani senin anlayacağın. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Selamlar

Kesinlikle..... çok hoş  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TB2PMH

• Master of Comp. Analyst
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 14
  • Temeli Adalet olan Devletimiz Varola. MASTER
  • İsim Soyisim: Mehmet KİREÇOĞLU
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2011, 11:22:33 »
Bence de yazı çok güzel olmuş, malumunuzdur sınava hazırlanıyorum ve çevremizdeki memurlardan aldığım bilgiye göre bazıları daha bu tür konularda hiç denk gelmediklerini, denk gelenlerinde kanunlara uygun olduğu sürece taşıyabildiklerini söylediler.Nasıl başlanırsa öyle gider, dün sabah bi dinleme yaptım ve amatör bandlardan hiç birini duyamadım, daha nasip olmadı Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap babamında dediği gibi bazen cinsleri çıkabiliyor o yüzden yinede dikkat etmek lazım. Kurallara uydukdan sonra sorun olacağını düşünmüyorum.Yaşamadan göremeyiz değilmi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Syg
Master
Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti - TRAC Ankara Şube Başkanlığı

Çevrimdışı TB2PMB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2011, 12:03:46 »
Merhaba,

Selamlar
Haklısın abi. İsteyen istediği şeyi istediği yerde istediği kadar desin. Ben kurallar çerçevesinde ve bildiğim doğrunun doğru olduğunu bilerek ve bundan şaşmayarak elimden geleni yapacağım. Saygılar

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
Uçakta telsiz taşıma

Başlatan TA3LJH

2 Yanıt
2256 Gösterim
Son İleti 02 Mart 2019, 13:17:33
Gönderen: TA3LJH
xx
İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki Telsiz Taşıma Yasağı

Başlatan TA2AHP

17 Yanıt
8784 Gösterim
Son İleti 21 Eylül 2013, 10:59:15
Gönderen: TA2ASV
question
Emniyet Genel Müdürlüğü Amatör telsiz taşıma hususunda yazı ..

Başlatan TA1ADI

3 Yanıt
3684 Gösterim
Son İleti 18 Eylül 2016, 16:56:07
Gönderen: TA3V
xx
Cihaz taşıma

Başlatan TA2UBW

2 Yanıt
2010 Gösterim
Son İleti 16 Ekim 2017, 03:30:57
Gönderen: TA1QQ