0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gökhan hocama katılıyorum. Ayrıca Böyle bodoslama olarak, bu işi yapanlar amatördür diye amatörlere yafta vuran, Nasrettin Hoca hikayelerindeki Bastığı Dalı Kesme durumunu anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu. Bu meyanda anlamadığım bir diğer husus ise; amatör telsizcilik hobisi kapsamında vhf ve uhf bandı baz alınacak olursa amatörü ilgilendiren bir durum olması için yaşanan bu olumsuz durumun vhf bandı 144-146 mhz, uhf bandı 430 - 440 mhz aralığında gerçekleşmesi gerekir. Amatör telsiz servisi dışında bir frekansta cereyan etmiş bir olayın gazete haberinin burada paylaşılmasının ne gereği/anlamı var? Kolluk kuvvetleri gerekli çalışmaları yapıp bu işlenen suçu zaten aydınlatacaklardır. Bizler ne dedektifiz ne de elimizde bu tip olayları gerçekleştirenleri tespit edecek bir durumumuz ya da yetkimiz var. Meşgalemizin tanımı açık (HOBİ)Benim bir radyo amatörü olarak tavsiyem, bu hobi ile iştigal eden arkadaşlar, bu tarz haberlere yoğunlaşacağına, konumuzla ilgili çalışmalara yoğunlaşsalar daha faydalı olurlar.. Biraz daha duyarlı olmak lazım.. Dikkatli davranmayıp daha sonrada amatörler çevrede yanlış tanınıyor diye dert yanmamak lazım. Amatör telsizcinin faaliyet alanı, kendisine tahsis edilen çalışma frekansları bellidir..
bunu yapan amatör bence çünkü dinleme frekansı belli gönderme frekansını ve shifti ve tx tonunu nasıl çözmüş bu vatandaş veya almayla gönderme frq aynı sanırım..bunları önlemek için kriptolu telsiz kullanılması şart.73
Bu meyanda anlamadığım bir diğer husus ise; amatör telsizcilik hobisi kapsamında vhf ve uhf bandı baz alınacak olursa amatörü ilgilendiren bir durum olması için yaşanan bu olumsuz durumun vhf bandı 144-146 mhz, uhf bandı 430 - 440 mhz aralığında gerçekleşmesi gerekir. Amatör telsiz servisi dışında bir frekansta cereyan etmiş bir olayın gazete haberinin burada paylaşılmasının ne gereği/anlamı var?
Başlatan TA1AAT
Başlatan TB2CZQ