Fatih kardeşim,
Öfke yok, öncelikle onu belirteyim. Bu bir hobidir, kimseyi zorlayamassın, isteyen istediği gibi belge almakta, konuşmakta konuşmamakta özgürdür. Bu anlamda bir sıkıntı yok, aynı zamansa güzel mesajı için teşekkür ederim. Senin tarafından doğru anlaşıldığımı hissettirdi. Sakın küçümsediğimi düşünme öyle bir şey yok.
Mesele işin diğer boyutlarında.
Belge almak, A B C ülkemiz amatör telsizciliğinde bir paye-rütbe gibi ve pek çok insan bunu böyle görüyor. Madem sınava çalışıyorsun belgelerin kullanabileceği bandlar da farklı farklı. Hayatında HF cihaz kullanmayacak adam, " ben A sınıfı oldum" artık generalim edalarında yeni amatör olmaya çalışan kişilere çok biliyormuş tarzında eğitmeye çalışmakta, 2m/70 cm (VHF/UHF) için 270 cm boyunda anten tarifi vermektedir.
Bakma burada B-C sınıfı belgeli insanlara, pek çoğu en çok bilgili sandığın A sınıfı amatörü cebinden çıkartır. Onlar sanki sınava girse A sınıfı alamayacaklarmı? belkide isyanları buna, bilerek ehliyetlerini değiştirmiyorlar.
Her zaman savundum, sınıf farkı kaldırılsın, herkes bir sınıf olsun. Değişen hiç bir şey olmayacak.
Madem konu Q kodlarından açıldı, A sınıfı amatör havada QSL'e küresel diyor. Trafikte çok büyük yanlış yapan şöföre ne derler??. Sana bu ehliyeti vereni veya ehliyetin cikletten mi çıktı? Anla artık demek istediklerimi...
Her konuda olduğu gibi bu konuda da yarım yamalak işler yürüyor. Aynı çürük yapılmış binalara sonradan yapılan güçlendirme çalışmaları gibi.....
Sınavında başarılar dilerim. Yapabileceğim veya soruların olursa mail atabilirsin. baristuncel@comu.edu.tr. Umarım bu hobiyi seversin ve bir gün maraştan çanakkaleye kısa dalgadan görüşme imkanımız olur.
73!!
Barış
Not: 73 73 tür 73 ler bizim uydurduğumuz bir şeydir.......