Arkadaşlar bir şema hazırladım ve bilgilerinize sunuyorum. Mutlaka eksiklikler ve yanlışlıklar vardır. Ama hep birlikte tüm sıkıntıları halledebiliriz.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapKısaca açıklayayım;
Devremizde PIC18F2550 mikrodenetleyicisi kullanılmıştır. 28 pinlik dar gövdeli bir entegredir o nedenle devre üzerinde fazla yer kaplamaz. 48MHz hızında çalışabilir ve 16KWord belleği vardır. Bu da bize pek çok uygulama yapma imkanı verecektir.
Sol taraftaki ICSP bağlantısı üzerinden mikrodenetleyicimizi devreden çıkarmadan programlayabiliriz.
Üç analog girişten ikisi devrede (eğer eklenirse) SWR ve güç ölçümleri için kullanılacak üçüncüsü ise sinyal seviyesi yani S-metre için.
Devrede bir frekans sayıcı girişi var (buna giriş yükseltici eklemeyi unutmuşum, daha sonra eklerim). Bununla devremizdeki osilatörlerin frekanslarını başka bir cihaza ihtiyaç duymadan ayarlayabileceğiz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Mikrodenetleyicinin port azlığı nedeniyle bir de 74HC595 entegresi ekleyerek çıkış sayısını genişlettim. Bazı kontrolleri buradan verdim.
Devremiz cihazımızı butana basarak açacak ve kapatacak şekilde çalışacak, yani mekanik bir aç kapa anahtarı olmayacak.
10 adet hafıza bölgesi olacak ve bu kayıtlı frekanslara 8 karakterden oluşan isimler verilebilecek. Böylece sık kullanılan frekanslar kolayca bulunacak.
Frekans adımları 10Hz, 100Hz ve 1KHz olacak ve adım butonu ile seçilecek, LCD'de gösterilecek.
Devredeki iki ledden kırmızı olanı gönderme yapıldığını, yeşil ise alma konumunda olduğunu gösterecek.
Aslında bu devreyi yapmaya başladığımda beklentilerim daha azdı, o nedenle bu denetleyiciyi kullandım ama fonksiyonlar eklendikçe devre ister istemez karıştı. 18F2550'yi zorlayarak işgüzarlık yaptığımı düşünmeye başladım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Eksikler;
VOX, RS-232 portu, Otomatik CW gönderme, Buton veya Uyarı Sesi (... ve şu anda aklıma gelmeyenler)
Devre hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.