Mehmet Bey,
modülatörün çıkışını 1Vpp (2.5mW @50ohm) olarak hesaplayabilirsiniz. Çıkış, bu giriş ile 5W olabilmeli. Ben de son olarak LA1186 ve TA7358 entegreleri ile modülatör denemeleri yaptım. Her ikisi de çok güzel bir şekilde çift yan bant modülasyonu verdiler. Ama nihai devreyi hazırlamadım. Benim tasarladığım devrede 2 mikser ve 2 adet de 74HC4053 analog anahtar entegreleri kullanmayı düşünüyorum. Böylece sadece bir kristal filte ile hem daha ucuz hem de daha az yer kaplayacak bir devre oluşturulabilir gibi geldi. Siz nasıl düşünüyorsunuz?
Orhan dediğini ben de o devreyi tasarlarken uzun uzun düşündüm, aslında dediğin gibi olabilirdi, ama butonlar kritik değildi LCD için 7 bitlik bir paralel port gerekiyordu (işlerimi kolaylaştırıyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ). A portunda analog girişler ( Aslında B de de var ama onları açınca A portu da analog oluyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ), C portunda da çeşitli fonksiyon uçları olunca ben de çok karıştırmayıp LCD'yi B'ye verdim. Üstelik yaklaşık 12MIPS hızında çalışan bir işlemci için 5-6 butonu taramak çok zor olmayacaktır. Yine de alternatif bir devre tasarlarsan bakalım, belki onu kullanırız.
Bir de bellek yüksek olsun diye 18F2550'yi seçmiştim, bolca fonksiyon koyarım demiştim, ama baştan düşündüğüm birçok fonsiyonu çeşitli nedenlerle koymayacağız. 16F877 ile de bir devre tasarlayabiliriz. O zaman devre daha sade olur.