Bu durum çalışılan bandla ilgili olarak değişebilir. Eğer bir Radyo Amatörü kısa ve uzun dalga'lar da çalışmak istiyorsa, şehir içinde, hele hele bir apartman dairesinde oturuyorsa böyle bir ikamet yeri asla bu iş için uygun bir yer değildir. Ben böyle apartmanlar gördüğüm olmuştur ama kastırmamamk lazım. Örneğin hem koca bir yagi antenin görüntüsü komiktir, hem Türkiye gibi bir ülkede yaşadığınız için birileriyle başınızın belaya girmesi her zaman olasıdır.
Türkiye'de radyo amatörlüğü zaten geçmişten bastırılmış bir kavramdır ve Türkiyede radyo amatörü de yetişmemiştir.
Her şeye rağmen yine de bir şeyler yapmak için çırpınan bir çılgın iseniz, Sevgili ülkemizin pek sevgili çatı mimarisi kiremitçi hukukçuları, apartmanlar üzerinde "Kiremitli çatı" şartı getirdiği için bu iş iyiden iyiye zora girecek demektir.
Özet olarak radyo amatörlüğü daha çok şehir dışlarında, çiftlik v.b yerlerde yaşayan insanların en rahat şekilde yapabileceği bir uğraşıdır.
Ben bir iki yıl öncesine kadar böyle bir imkanın olduğu bir yerdeydim de ikamet ettiğim üniversite lojmanının bahçesine böyle bir anten diregi dikelüm deyü yetkililerden bir izin talep etmiştük! Ama tahmin edebileceğim gibi reddedildi!
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=2139.0