0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uçakta kullanımına hiçbir zaman izin verilmeyen cihazlar:•Radyofrekansı ile çalışan cihazlar cep telefonları (istisna: Kaptan onayı) •telsizler
Seyir yüksekliğine ulaşılması sonrası kullanımı her zaman yasak olan cihazlar:•Cep telefonları (istisnai durumlarda, kaptanın izni gerekmektedir)•Radyo frekansı ile çalışan cihazlar (telsiz vs)
"Emniyet kemerlerinizi bağlayınız" uyarısı söndükten sonra kullanımına izin verilen cihazl: •Radyofrekansı ile çalışan cihazlar
hemen cevap vereyim el telsizi ile en az 10 kez uçağa binmişliğim var her seferinde uygulama farklı oluyor yaşadıklarımı tek tek sıralayım.1. normal hiç kimse neyin nesidir diye sormuyor yukarıda el bagajına bile alabiliyorsunuz.2. anteni aramada gören görevli nedir diye soruyor sadece telsiz anteni diyorsunuz yine sorun olmuyor el bagajına bile abalbilirsiniz.3. göevli çantada ne var diyor, telsiz var diyorsunuz. meslek ne diye soruyor benim için burada hiç sorun olmadı siz belgenizi gösterin. yine el bagajında bile yanınıza alabiliyorsunuz.4. görevli çantada ne var diyor telsiz diyorsunuz,o zaman bataryasını cihazdan ayırmanızı ve yanınıza almanızı istiyor cihazıda el bagajında almayın diyor.5. çantada ne var diye yine soruluyor telsiz siyince el bagajına almayın diyorlar.benim yaşadığım durumlar bunlardan ibaret bir seferinde kapıdaki görevliye her seferinde farklı bişey uyguluyosunuz anlayamadım dedim. her seferinde farklı güvenlik seviyesinde oluyoruz o yüzden uygulamalar değişiyor diye bir cevap verdi.bu arada hiç uçakta açıp telsizi çalıştırmayı denemedim. kural olarak pilottan izin alınması gerekiyor ama hiç denemedim.saygılar.
lityum veya lityum iyon pilleri veya akü ihtiva eden elektronik araçlar*, örneğin, kişisel kullanım için yolcu ve ekibin kullandığı saatler, hesap makineleri, kamera, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, kameralar vb. araçlar. Yedek piller kabin bagajında ayrı bir şekilde kısa devreyi önleyecek şekilde muhafaza edilmelidir. Mevcut olan yedek piller aşağıda miktarları aşamaz; * lityum metal veya lityum alaşımlı bataryalar için lityum içeriği 2g'dan az* lityum iyon bataryalar için, lityum muadilileri 8g'dan azKabin bagajında, 8g-25g arasında olmak üzere, kısa devreyi önlemek kaydıyla, kişi başı iki yedek batarya taşınabilir...
Başlatan TA4AKC
Başlatan TB2DJI
Başlatan TA2LCB
Başlatan TA7AAR
Başlatan TA1ODM