Sormaktaki amacım, konu bir şekilde açılmış, ayakları yere tam basmadan ortada kalmış (hassas konularda çoğu zaman olduğu gibi), devamını getirerek bilgilenmek, bilgilendirilmek, bilgilendirmek.
Hukuk devleti olmaya çalışıyorsak zerre misali küçük bir katkı olur.
Çok arkadaşımız var, kolluk kuvvetleri ile bu konuda hırlaşmış. Büyük şehirlerdekine anlatmak biraz daha kolay ama taşrada ve hatta ücra bir kasabada, köyde, jandarma ile didişmenin sıkıntısını yaşayan bilir. Geçtim frekans meselesini cihazın ne olduğunu anlatsan anlamaz.
TRT ve özel TV lerde medya mensupluğu yaptım, bilen bilir, genelde polis muhabirleri sürekli polis kanallarını dinler ve sürekli polislerin kıçında gezer, hatta çoğu zaman polis olay mahalline onlardan daha geç gelir. Muhabir polis anonsunu aldığı gibi fırlar olay yerine.
Bu örnek neden verildi. Suç olsa idi bunlar olmazdı. Suç olmayan şeyi suçmuş gibi göstermek kimsenin haddine olmadığı için doğru bilgiye ulaşalım diye sordum.
Kendi başına havadakini dinlemek suç olmaz, suç işlemesinde yardımcı etken olabilir. Devlete ihanet suçtur, dinlemek belki buna suç aracı olur. Kendi başına suç değildir.
Diye biliyor ve tekrar soruyorum. TCK veya başka bir yerde bu konu suçmudur, önlem gerektirirmi?