Merhaba arkadaslar telsizimin mesafesini arttırmak için WOUXUN KGUVD1P el telsizime çatı anteni bağlamak istiyorum. Verim nasıl olur sizce mesafe artarmı ?
Size satır aralarından cevap vereceğim... Evet..o el cihazınızı çatı antenine bağlarsanız daha uzak yerleri duyar ve sesinizi duyurabilirsiniz..Malum İzmir 439,200 rölesi kapalı şuanki pozisyonumda 145,575ede ulaşamıyorum. Balkona yada çatıya koymam farkedermi ?
Çatıya koyarsanız anteni daha uzak mesafelere erişir..Ne kadar yüksekte olursa o denli uzağa gider sinyaller.... Birde bunu yapmam için hangi malzemeler lazım hangi antenleri önerirsiniz hazır anten alıcam forumda nagoyanın iyi olduğunu okudum daha uzun antenlerde olabilir ?
Çatıya koyacağınız en iyi anten DIAMOND X510 şu an için..anten, kablo,konnektörler ve el cihazını kabloya bağlamak için de çevirici gerek..
Anten işini hallettikten sonrada bir adet takoz almayı düşünüyorum .
Amatörler RF yükselticilerine LİNEER der."Takoz" deyimi CB de kullanılır..Bence bu el cihazınız için gerekmez..Bunun yerine mono veya dual band bir sabit veya mobil cihaz almanız yararınıza olacaktır..
TA3ATA..M.TURGAY..73