malum yurt dışı alışverişlerde paypalı kullanmaktayız. paypal sitesi üzerinden işlemi onayladığımızda örnek 96.50 tlye aldığımız ürün hesap ekstremizde 98 yada 99 tl görünüyor aradaki farrkı görünce şok olmayalım bu rakam büyüdükçe aradaki fiyat farkıda artmaktadır. 400 yada 500 dolarlık alışverişlerde bu fark daha büyük olacaktır ben paypalda bunla ilgili yazı örneğini buldum yaklaşık 1 ay önce işleme girmiş bilginiz olsun
ben kısaca alıntı yaptım yurt dışı her türlü alışverişte ekstradan yüzde almaktadır haberiniz olsun
PayPal Kullanıcı Sözleşmesinde Değişiklik
Geçerlilik Tarihi: 11 Ekim 2011
PayPal Kullanıcı Sözleşmesinde Değişiklik
Aşağıdaki ülkeler için Para Birimi Dönüştürme Ücreti'nde artış:
Arjantin, Aruba, Bahamalar, Barbados, Bermuda, Cayman Adaları, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Jamaika, Kenya, Kuveyt, Panama, Peru, Katar, Suudi Arabistan, Trinidad ve Tobago, Birleşik Arap Emirlikleri, Uruguay, Venezuela.
Para birimi dönüştürme ücreti şu şekilde olacaktır: Döviz kuru artı %3,5.
Para birimi dönüştürmesi yapılması gerektiğinde PayPal para birimi dönüştürmesini gerçekleştirmesi için lisanslı bir bankaya danışır. Döviz kuru banka tarafından belirlenir ve işlem sırasında size açıklanır. PayPal bu Ücreti döviz kuruna ekler.
son paragrafta paypalın bankaya danışarak işlem sırasında bize açıklandığı söyleniyor ama paypalda yapılan ödeme ile banka ekstresi arasında fiyat farkı vardır
73
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=1994.0