TA3ATA Turgay abinin vasıtasıyla elime geçen HF vertikal anteni toparlayıp kullanılabilir hale getirmek için çalışmalara başladım. Olurda aynı durumla karşılaşabilecek arkadaşlar için yardımcı olabileceğini düşünmem nedeniyle burada yayınlamaya karar verdim.
Aslında ilk halinden itibaren fotoğraflarını çekmem lazımdı ama açıkçası şu ana kadarda pek fazla birşey yapmış değilim.
Antenin birkaç parçası eksik olarak vaziyeti şu şekilde
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapAşağıda görmüş olduğunuz yer antenin dip kısmı üzerinde yalıtkan bir bölüm olması gerekiyor zaten büyük kısmı kırılmış durumdaydı anteni bu haliyle takmaya çalışırken tamamen kırıldı fotoğrafın altında gördüğünüz kısımda kopan parçalardan birkaçı
Üye Ol ya da
Giriş Yapalttaki kopan parçalar yeni sağlam olarak ne kullanabilirim diye düşünüyorum, bulunduğum yerde açıkçası pek parça bulunmuyor (hatta hiç bulunmuyor ) Ankara'ya geldiğimde vs buraya sağlam olarak kullanabileceğim yalıtkan bir parça arayacağım elinde olan varsa buna yakın bişey ölçülerini verebilirim inanın çok memnun kalırım
Üye Ol ya da
Giriş Yapdiplikten farkedileceği üzere antenin üzerini zımparalamaya başladım. Uzun süre kullanılmış ve sanırım üzerinde birden fazla boya tabakası vardı. Birazda görsellik açısından tekrar baştan boyayarak görünüşünüde düzeltmeye çalışacağım.
Alt fotoğrafta gördüğünüzde dipliğin üzerine takılan ilk parça, alt kısımda bir kırılmnış bir bölüm var anladığım üzere daha önceden burayı düzeltmek ve sağlamlaştırmak adına başka bir parça daha eklenmiş düşünceme göre burada pek sorun olmayacaktır. Ama üzerinde antenin alta kaymaması için bulunan plastik kısım yavaş yavaş gitmeye başlamış aklıma buraya demir bir kelepçe takmak geliyor alt kısma ilk başlarda ayrı bir parça daha kaynak yaptırmayı düşünüyordum ama imkan bulamayacağım için burası dediğim gibi bir kelepçe takarak bulunduğu şekliyle bırakabilirim.
Üye Ol ya da
Giriş YapAşağıdaki resimde de trapların başlarını görüyorsunuz bir kısmı elektik bandı ile korumaya alınmaya çalışılmış, bulabilirsem bunlara uygun olarak plastik malzem ile kapatıp sağlamlaştıracağım. 5lik su borusu için ara konnektörler bulunuyor bunların kapakları var değişik modellerde bulabilirsem kabacası cuk diye oturacaktır ayrıca silikonla yağmurdan da koruma sağlayacağım.
Üye Ol ya da
Giriş YapŞu an için gördüğünüz üzere zımparalama faaliyeti sürüyor, önümde bayağı bir çalışma var, umarım en son bitmiş halinide buradan yayınlayabilirim.
Yardımı geçen herkese teşekkürler
saygılarımla TA9AHS Hakan ŞEN
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=1854.0