Selamlar;
Özetle can alıcı noktaları belirteyim lütfen kontrol ediniz.
- Setup -> Aprs Server Setup menülerine tıkladığınızda açılan pencere 14580 portlu yani :14580 ile biten sunucular var mı?
* Eğer yoksa; menüden File -> Download APRS Server List penceresindeki yazıyı 'Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap' şeklinde değiştirin. tırnak işaretleri olmayacak. Ve download butonuna basın. Yeni liste eklendi yazan bir pencere geldiğinde tamam deyip kapatın. ve aşağıdaki işlemleri kontrol edin.
* Eğer varsa; (yada yeni yüklemişsek) menüden Setup -> Aprs Server Setup seçeneğini tıklayın ve listeden sonu :14580 (port no) ile biten 1-2 sunucu seçin. (örn. turkiye.aprs2.net:14580 ve/veya euro.aprs2.net:14580 ) seçmek için yanındaki boş kutuya tıkladığınızda seçer ve seçili olan sunucuları listenin en üstüne taşır.
- Yine aynı pencerede (Setup->Aprs Server Setup) validation number yazan bölümde program lisansı ile birlikte verilen 5 haneli Validation Number ile doğru mu kontrol edin. Bu bölüm boş yada farklı ise düzeltin.
- Yine aynı bölümde bulunan Extra Log-on text yazısı altında bulunan kısmın doğruluğunu kontrol edin. Ben sadece Türkiye'ye ait çağrı işaretlilerini (prefix) filtreliyorum.
Benim kullandığım programda filtre bölümünde 'filter p/TA/TB/TC/YM/' (tırnaklar hariç) yer almaktadır.
- Koordinatları da doğru girdiğinizden eminseniz, yapacak tek bir işlemimiz kalıyor.
Menüden Action->Connect to APRS Server seçimini tıklamak. Bağlansın mı (gibi) soracak Evet butonuna basın.
Eğer Connect to APRS Server seçeneğini seçtikten sonra bağlanılsın mı gibi bir soru dışında bir uyarı da almamışsanız APRS bağlantınız olmuştur. (Eğer zamanlayıcı tanımlamadı iseniz her programı açtığınızda menüden Action->Connect to APRS Server seçeneğini kullanarak APRS sunucusu ile bağlantı kurmanız gerekiyor)
Kolay gelsin.