Açlığın pençesindeki Uganda'da Ramazan sevinciSavaş, açlık, yoksulluk ve kıtlığın pençesinde kıvranan Uganda'ya Kimse Yok Mu Derneği Ramazan yardımlarını ulaştırdı.
İlk etapta 3000 aileye temel gıda yardımı; 1500 aileye et yardımı
Kimse Yok Mu Derneği zor durumdaki halkın Ramazan’ı rahat geçirebilmesi için ilk etapta ihtiyaç sahibi 3000 aileye gıda paketi ve 1500 aileye de adak kurban eti dağıttı.
Kimse Yok Mu gönüllüleri, Uganda'nın başkenti Kampala’ya 500 km uzaklıktaki Karamoja kentine yer yer kendi yollarını açarak 18 saat süren zorlu yolculuktan sonra ulaştı. Öncesinde pirinç, yağ, hurma, un, şeker, çorbalık ve makarnadan oluşan gıda paketleri temin eden gönüllüler yardımların Ugandalı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımını gerçekleştirdi.
Yardım alan aileler adına konuşma yapan Ugandalı bir bayan ise; "Bu yardımları özellikle Türkiye'den geldiği için severek ve isteyerek kabul ediyoruz. Ramazan ayında bizi unutmayan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını ifade etti.
Uganda’da insanlık dramı yaşanıyor
Bir bölümü halen kabileler halinde yaşayan Uganda halkı, okul, hastane, elektrik ve suyun olmadığı, çamurdan yapılmış evlerde yaşam mücadelesi veriyor.
İçler acısı manzaralarla karşılaşan gönüllüler, halkın erzak dağıtımı sırasında çuvallardan dökülen taneleri toprak arasından toplamaya çalıştığını gördüklerinde çok etkilendiklerini, bölgede bir insanlık dramının yaşandığına şahit olduklarını dile getirdi.
Bir yardımda siz yapın, (yapmıyorsun demiyorum yanlış anlamayınız) ücret, miktar vs.Hiç önemi yok 1 lirada olsa insanlık için faydanız olsun.
kimseyokmu derneği adına birçok bağış yapılmış olup son bağışımı da (şahsım adına) radyoamatörleri.com için kimse yokmu derneği,
afrika gıda kampanyası için yaptım.İlgili dekont aşağıdadır.
Belirli bir miktarı yok radyoamatörleri.com adına kimse yokmu derneği ile görüşülmüş olup ilk bağışı yapmanın heyecanını sizlerle paylaştım.Gördüğünüz üzere miktar az ama damlaya damlaya göl olur diye düşündüm.Lütfen bu mesaj ramazan bitimine kadar dursun, ramazandan sonra silebilirsiniz.Yapılan bağışın gizli olması gerekir doğru olanıda budur fakat, sizlerden biri olarak bu yazıyı yazarken ve resimleri paylaşırken ne kdar güven duyuğunuzu, gerçekten paranın nereye gittiğini görün diye attım resimleri.Gözteriş için değil sizlerinde ne kadar iyi insanlar olduğunuzu bildiğim için sizlerinde bağışta bulunacağından eminim.Bu konudaki hassasiyetiniz için şimdiden çok teşekkürler.
Allah kabul etsinSaygılarımla 73
MasterDüzeltme : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap [eklenti yönetici tarafından silindi]
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=1774.0