Saygıdeğer Arkadaşlar,
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU'nun (TA1HZ) yazınısı okuyunca bana da garip geldi anlık olarak.
Türkiye'de "YM" ön eki ile başlayan amatör telsizcilik çağrı işaretleri ve diğerleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ünce düzenlenip 03 Şubat 2010 tarihinde yayımlanan ve halen yürürlükte olan Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği usul ve esaslarında yer aldığını zaten biliyoruz . ?
Ancak "YM" ön ekinin "Yardım Merkezi"ne uyarlanması veya kullanılması olmuştur mutlaka ki Tevfik Bey konuyu paylaşma ihtiyacını ve gereğini duymuştur.
Sayın Tahir DENGİZ (TA2T) "Bu vesile ile Amatörce yapmakta olduğunuz çalışmaları, katılamamanın verdiği üzüntü ile birlikte, takdirle izlediğimi belirtmek isterim." paylaşımına tamamen katılıyorum.
Fakat öncesinde, biraz daha okusak, biraz daha araştırsak, bilgileri ezber yerine yorumlayarak, irdeleyerek dağarcığımıza eklesek çok daha güzel, doğru ve saygın icraat ve faaliyetler yapacağımıza inanıyorum.
Konu ettim Yönetmeliği'in yayımlanmasından bir müddet sonra, Bursa Valiliği, Afet ve Acil Durum Yönetimi'nde yetki ve sorumluluğumda kurulan, amatör telsiz istasyona YM3EB çağrı işareti alıp haberleşme yapmağa başlayınca inanın bir hafta boyunca birçok telefon ve e-mail aldım.
Bilgi almak isteyenlere saygım sonsuz ve diğer mevzuatları da ilişkilendirerek dolu, dolu bilgi verdim. Ancak ne yazik ki ;
- Nerden çıktı bu çağrı işareti,
- Kim verdi bu çağrı işaretini,
- Bu, özel gün çağrı işaretidir yanlış almışsınız,
- Hangi mevzuatta buldun (tepki şeklide) bunu
Şeklinde ve benzeri soru ve tepkilerle kaşlılaştım.
Sağlık dolu, bilgili, becerili ve kültürlüğü amatör paylaşımlar ve faaliyetler dileğimdir.
Bursa'dan selamlar ...