Değerli Arkadaşlar,
Adında da anlaşıldığı üzere, sitemizde öncelikle amatör telsizcilikle ilgili teknik, işletim, kanun ve yönetmelikler konularında yazışmalar yapılacağı ve yapılması gerektiğini tekrar bilgilerinize sunuyorum.
Acil yardım ve afet konularında da olsa, kamu kurum ve kuruluşlarının frekanslarının amatör telsizcilerle ve amatör telsiz dernekleriyle direkt olarak ilgisi ve ilişkisi bulunmamaktadır.
Ancak kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde, Yönetmelik'ler gereği "Acil Durum ve Afet Haberleşmesi" için kurulmuş ve çağrı işareti almış "amatör afet ve acil durum istasyonunda" bu konuyla ilgili kamu frekanslarının dinlenmesi gibi bir uygulama mümkün gözükmektedir.
Çeşitli cep telefonu (GSM) operatörü firmalarının sinyallerinin olmadığı alan ve yerlerde bile "Sadece 112" şeklinde acil amblulans hizmetlerinin sinyali alınmaktadır.
Diğer taraftan ulaşılabilen bir amatör simpleks kanalı veya role frekansı ile bir başka amatör telsizciye ulaştığınız anda her türlü yardım bilgilisi iletme imkanına da sahip olunmaktadır.
Selamlar ...