Merhabalar
Bugün IARU Hf Contesti için birkaç qso yaparken acaba çevrede herhangi bir soruna yol açıyormuyum diye kontrol etmek istedim, özellikle kendi televizyonumda yanımda açık olduğundan televizyonlarda herhangi bir şey olmadığını düşündüm, yinede alt kat yan taraflardan birkaç kişiyi arayarak teyit etmek istedim.
en son aradıklarımda televizyonlarda bir sorun olmadığını ama normal hatlı telefonlarda ara sıra yabancı dilde birşeyler geldiğini söylediler (muhtemelen çağrı işaretimi duyuyorlardı) hemen test amaçlı bir telefonu aradım yandan mandal yapmaya başladım gerçekten dedikleri gibi çok güçlü ve analaşılır bir şekilde bire bir telefondan sesim duyuluyordu.
Bu tür sorunları nasıl çözebilirim? şimdi televizyonlarda herhangi bir sorun olmuyor dediler ama yakın çevrelerde başka televizonlardada aynı durum söz konusu olmuş olabilirmi?
antenin bulunduğu yeri değiştirmem gibi bir şey yardımcı olurmu? bildiğim kadarı ile kabloların ekranlı kabl ile değiştirilmesi bunu ama etrafta herkesin kablosunu değiştiremem sanırım.
yardımlarınız için teşekkürler
saygılar
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=1656.0