0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Paylaşım için teşekkür ederim... Peki kısaca bir soru daha eklemek isterim.Eski TV anteninin sökülüp yerine tek bir anten dikebileceğim yüksek bir yerim evin çatısında bulunuyor.Ne tip bir anten sistemi, hem HF, Hem UHF ve VHF dalgalarında yararlı olacaktır? Tavsiyeniz nedir.Evim Yalova'da güneyimde samanlı dağları var. 300-400 metrelerde baz istasyonları var ancak bizim evin çatısından aşağıda kalıyorlar.
merhabalar öncelikle karasalyayınlar için kullandığımız televizyon antenlerinin çalışma frekansları amatör frekanslardan farklıdır direk olarak kullanılamaz modifiye edilmesi lazım, örneğin bulunduğum bölgede alimunyum çubuk vs bulamadığım için bende bu antenlerden sipariş verip kesip biçerek açık dipol yaptım.bunun dışında rg59 kablonun karakteristik empedansı yanlış hatırlamıyor isem 75 ohm bizim kullandığımız cihazlarda 50 ohmluk kablolar kullanılıyor ki bu yüzden tercih edilen kablo rg58 dir yada rg213, rg58 fiyat olarak zaten çok abartı bir rakamda değil metresi 1 lira civarı, rg213 kabloda eğer yerinden alırsanız metresi 3 ila 5 lira arasında tabi bunu internette sağolsunlar 7-15 lira arasında satmaya çalışanlar var saygılar
Cevap yazıyordum ancak sonradan yazmaktan vazgeçip yazıyı silmiştim..Bir kısmıda kalmış ve cevap olarak gelmiş.Kusura bakmayın.73
Başlatan TA2UTL
Başlatan TA2ASR
Başlatan TA3BQ
Başlatan TB2GZA
Başlatan TB3DKM