Fatih hocam
Polemik yaratmak gibi bir durum yok merak etmeyin.
İlk notunuzda yaptiginiz bir telsizi yazmistiniz ve test icin falan da dememistiniz.Ona istinaden yazmistim.
Sonrasinda zaten duzeltmissiniz. Ben de "kizim sana soyluyorum..gelinim sen anla" gibisinden bu forumu takip edip kullanacak arkadaslara bir daha hatirlatma anlaminda yazdim. Herhangi bir sorun yok yani.
Bu arada bir duzeltme yapayim. Etik tarafi bir yana, Bu daha once yazdigim gibi kanunen yasak .
Nasil ki, amator bandta hangi frekansi hangi modulasyon tipi ve maksimum gucte kullanacagimiz kanunlarla belirleniyorsa , PMR da da bu ayni sekilde belirleniyor.
Hatta PMR icin daha ileri gidilmis 0.5W maksimum guc, anten cikisinda olacak yani ERP olarak , cihazin anteni değiştirilebilir tipte olmayacak diye bile belirtilmis.
Yani 0.5W cikan bir cihaza 3dB kazancli bir anten takip 1W gibi cikmayin diye uyarmislar. Bu yuzden bu tip cihazlarin haricinde cihazlari ithal etmek bile yasak.
Tabii bunun kendine gore sebepleri var. Muhtemelen kanun yapicilar, cok sınırlı sayida kanalı olan bir telsizin, buyuk bir sehirde maksimum sayida insan tarafindan kullanilabilmesi icin bu tur bir limitlemeyi uygun gormus. Tekrar ediyorum bu polemik ya da size itiraz icin yazilmis birsey degil. Okuyan diger arkadaslarin da bilgilenmesi acisindan yazilmis bir nottur.
İyi calismalar.