Perpa... dilediğiniz amperde ucuz güç kaynakları ile dolu üstelik çoğuda yerli. Tabi, akü de düşündüğümden ona göre bir sistem de kuracağım.
İst.Beykozdayım ama telsiz için çok alakasız ve zor bir dairede oturuyorum. Yalova'daki müstakil evime düşünüyorum sistemi, zaten yüksek... pmr cihazımla bile dinlenebiliyor benden 20-30 km ötedeki tersane pmrları... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap artık nasıl oluyorda oluyor fikrim yok Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapAnten konusunda gerçekten HF için nasıl olacağını düşünüyorum. Makaleler bölümünde bazı metre dalgaları için ihtisas antenleri yapımları var. Bu tür antenler ile birlikte dezavantajlar varmı yokmu henüz bilgimde yok.
Küçüklüğümde en sevdiğim zaman geçirme yönetmi blaupunkt radyonun sw ve mw lerinde mini tuner gezileri yapmak, yabanc lisanlar duymaktı. Antenini dışarıya alıp uzatıp kaldırıp yükseltirdim. Ah beslemesi gitti diye bozuldu ilan edip attığımı, katlı müzik setlerine daldığımı düşündükçe...
"Ham radio is something you DO and LEARN. NOT something you BUY!"
Bu tam oturdu...