Gönderen Konu: En Uygun Nerden Telsiz Alınır? Hangi telsiz Alınmalı Neden?  (Okunma sayısı 8521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÖzgürAK
  • Ziyaretçi
Ynt: En Uygun Nerden Telsiz Alınır? Hangi telsiz Alınmalı Neden?
« Yanıtla #15 : 15 Haziran 2011, 11:53:31 »
    Yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim, kafamda oluşturmaya başladığım bir planı daha bilgili biri tarafından onaylanması iyi oldu. İcom 2720, Yaesu 7800-8900 serileri fakat dediğiniz gibi hiç acelem yok. 2 senedir akut üyesiyim ve yakın zamanda iletişim birimine geçtim ve telsizlerle daha haşır neşir oluyorum özellikle yurt dışından getirmek istiyorum ama bu biraz zahmetli galiba bu yüzden yurt içi çözümlere bakacağım.

hf,vhf,uhf cihaz daha makbul olur tabi bunun için de yaesu bir akut da kullanıyoruz ama birçok forumda icom u öneriyorlar. forumu devamlı takipteyim inanıyorum ki sizlerden daha çok şey öğrenereceğim ve hiç acelem yok yavaş yavaş öğrenerek gitmeyi tercik ediyorum.

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA2ANS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 8
  • NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
  • İsim Soyisim: Nihat
« Yanıtla #16 : 15 Haziran 2011, 13:24:18 »
Selam herkese,Yeni amatör olmuş arkadaşlara hayırlı olsun diyerek bu konu hakkındaki düşüncelereimi aktarmak istiyorum.
Öncelikle aldığınız belgenize göre ve kullanmak istediğiniz frekanslara göre cihaz almanızı tavsiye edeceğim.Bende yeni amatörüm bu geçtiğimiz Kasım ayında A belgeli amatör oldum.Sayın (TA3DN)Bülent beyin dediği gibi Allband bir cihaz da olabilir ama HF için 1-30mhz bir cihaz (mümkünse kendinden tunerli),2m-70cm içinde dual bir cihaz ve  bir el cihazı gereklidir bir amatör için.Mobil varsa oda  ayrı bir cihaz ama mono band ama dual bir cihaz olabilir ama bir istasyonda Hf için 1,2m-70cm için 1 ve el cihazı içinde 1 cihaz olmazsa olmazdır.
Tabi  gerek HF için gerekse 2m-70cm içinde ayrıca 2 tane  anten  lazım olacaktır ayrıca bu cihazları çalıştıracak  swiçmod veya adaptör.
Arkadaşlar yurt dışanda bu cihazlar yerine  göre daha ucuz olmakla beraber getittirmesi bir o kadarda  sorunlu ve sıkıntılı olduğundan bu tür cihaz ve antenleri Yurt içindeki mağzalardan almaya çalışıyoruz ama her cihazın ve antenlarin fiatları 2 katına çıkmakta bu yüzdende 2. el e saldırıyoruz ama o zamanda satıcının insiyatifine kalmak durumundayız.
Peki ne yapacaz;acele etmeyeceğiz bu konuda  zira  telsiz ve  ekipmanları zaten pahalı bir  konu ve elimizdeki birikimleride  en iyi şekilde değerlendirmek durumunda olduğumuzdan gerek bitlik denilen gerek sahibinden denilen gerekse tanıdığımız arkadaşların vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda telsiz ve ekipmanları almaya çalışacağız.Burdan cihazlar veya antenler hakkında istediğiniz kadar soru sorabilir bildiğimiz kadarıla anlatmaya veya yardımcı olmaya çalışırız.73's
TA2ANS NİHAT SEBİT BOSTANCI/İSTANBUL

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 6
  • İsim Soyisim: Nejat ARGADAL
« Yanıtla #17 : 15 Haziran 2011, 13:42:36 »
Yurt içinde üreticilerimiz yokmu bu ekipmanların. Örneğin Aselsan varken neden Yaesu? Yada 5w'lık bir el radyosu üretmek bu denli zormudur?

Saygılar.

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #18 : 15 Haziran 2011, 20:25:43 »
Teşekkürler Sn.TA1ABG; Ayrıca sivil bir firmamızda yok zannedersem radyo üreticisi.

Halbuki bir pazar var. Talep var, arz yok.

Doğrumudur?

Çevrimdışı TA5AEK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: ertuğrul kıraner
« Yanıtla #19 : 17 Haziran 2011, 22:57:29 »
bende  409shoptan WOUXUN KG UVD 1P 136-174 / 400- 480 Mhz sipariş verdim bu gün çinden yola çıktı 172 tl ye malodu eğer gümrükte birşey istemezlerse tabiki ama çıkmaz diye biliyorum. 10 gündür belgem daha elime geçmediği için BAOFENG UV-3R  ile sadece dinlemede kalıyorum. cihazı komple çözdüm ve sattım şimdi 4 gözle yeni cihazımı bekliyorum
73

ÖzgürAK
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 19 Haziran 2011, 00:10:27 »
   arkadaşlar, benim belgemde henüz gelmediği için arkadaşımın cihazı ile dinleme yapıp yol yordam öğreniyoruz zira amatör görüşmelerinde yazılı olmayan kuralları var. Bu arada bir arkadaşım ile yurt dışından FT-8900R getirmeye çalışıyorum 1 haftaya belli olur.

Yurt dışında tanıdıklarım var radyo amatörü olan ama ben bu hobinin nedendir bilinmez Türkiyede yapılmaması için sanki çaba harcandığını düşünüyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Nedir bir anten fiyatı 75USD Türkiyede 250USD bir telsiz 2-3 katı hala anlamış değilim. Ama inatla üstüne gidiyorum. Ümidim yeni amatör arkadaşlarla birlikte kaynaşıp beraber öğrenmek.

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #21 : 20 Haziran 2011, 16:50:17 »
Bende cihaz kararımı vermiş bulunuyorum.

Ev için, akü ile de kullanabileceğim bir Yaesu FT 857. Bunun anten konfigrasyonu hakkında hala bilgi derliyorum.

Çantamda da yine aynı markanın meşhur Vx8r... Ancak bu noktada birçok "ucuz" alternatif yer almakta.

ÖzgürAK
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 20 Haziran 2011, 19:15:34 »
 FT-857 nin fiyat aralığı nedir ve nasıl temin etmeyi düşünüyorsunuz? zira ben hf-vhf-uhf düşündüğümde de en çok 857 den bahsetmişti arkadaşlarım.

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #23 : 21 Haziran 2011, 00:10:38 »
Selamlar;

Yaesu ürünler hakkında ist.da bir firma marmara bayiliğini yürütüyormuş. Satış yetkilisi de bir amatör. Spesifik olarak ürün hakkında paylaşımda bulunmadım henüz ancak destek sözünü aldım sağolsun.

Firma ismini forum kuralları niteliğinde yayınlamıyorum ancak google bu konuda destek olacaktır size.

Saygılarımla.

Çevrimdışı TA3DN

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 59
  • İsim Soyisim: Bülent Yalçın
« Yanıtla #24 : 21 Haziran 2011, 00:14:51 »
Bahsedilen firmanın sahibi bizim arkadaşımızdır. Gerekli olursa irtibat kurmanıza yardımcı olurum.

Çevrimdışı TA2ANA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #25 : 21 Haziran 2011, 00:25:13 »
İlginiz için teşekkürler Sn.TA3DN;

Henüz benim zamanım var... Sınavın biraz öncesinde bile almaya kalksam 4 ay sürem var... Şimdilik youtube dinlemeleri yürütüyorum... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Tabiki, Sn.ÖzgürAk için gerekebilir, nede olsa lisansı cebinde Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA3DN

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 59
  • İsim Soyisim: Bülent Yalçın
« Yanıtla #26 : 21 Haziran 2011, 00:41:29 »
Tabiki. Bu arada online yayınlardan Bizim 145,725 rolesinide dinleyebilirsiniz.   

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

TA1AHK
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : 21 Haziran 2011, 01:34:09 »
merhaba arkadaşlar bugün gazetelerin birinde (hürriyet 20/06/2011) bizleride dolaylı yoldan etkiliyecek bir haber okudum bu bilgiyi sizinlede paylaşmak istedim.
konu gümrük ile ilgili;
1-) yurtdışından elektronik bir ürün getirmeyi planlıyorsak ürünün fiyatı 150 euroyu geçmemeli. (şuan değil ama fiyatı aşağı çekmeyi planlıyolar)
2-) bir kişi 2 ayda sadece 1 kez ürün talep edebilir. (vergi açısından haksız kazançları önlemeye çalışıyolar)
3-) bir ürünün parçalanarak getirilmesini önlemek içinde kota getirmişler sayı sınırı koymuşlar aynı ürün ile ilgili. (fiyatı pahalı cihazların geçisini engelediler)
4-)burası bizi ilgilendirmiyor ama bilgi açısından parfüm, zayıflama hapları vb.. ürünlerin posta (kargo) ile gönderilmesi yasaklandı. bu yüzden bir çok kişi tketici mahkemelerine koşmuş. hatta bazı firmalar türkiyeye olan satışlarını durdurmuşlar.

ÖzgürAK
  • Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : 21 Haziran 2011, 22:02:26 »
Northwolf lisansım bir türlü cebime giremiyor çünkü bir türlü gelmiyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Bende güzel günlerimi güzel geçiriyorum, 145,750 rölesini dinleyip üstad larımızın görüşmelerini dinliyorum aslında çok iyi oluyor. Bu arada cihaz temin etmek çok zor yaa napcam bilemiyorum nedendir bilinmez yaesu dan vazgeçemiyorum... sanki başka marka yok. Singapur da cihaz pahalı imiş... japonyaya giden birilerini bulsak belki...

Çevrimdışı TA3AGT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • İsim Soyisim: Onur GÜVEN
« Yanıtla #29 : 22 Haziran 2011, 13:15:04 »
Merhaba arkadaşlar pazartesi akşamı 409shop tan wouxun kg uvd 1p siparişi verdim ve ayrıyetten programlama kablosuda bugün oldu halen postaya vermediler mail gelmedi, bende çat pat ingilizcemle  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap mail attım 15-20 dakika içinde cevap geldi stoklarında yokmuş  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap kısa sürede göndericez dediler. bu cihazdan ya da başka cihaz alıcak arkadaşlar varsa bilgileri olsun. inş. sorunsuz gelir 73.......

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
Uygun Fiyatlı Telsiz

Başlatan TA2OXC

12 Yanıt
4863 Gösterim
Son İleti 15 Mayıs 2018, 11:36:09
Gönderen: TA2UAP
xx
Programlamaya En Uygun Telsiz Hangisidir?

Başlatan TA2MDB

1 Yanıt
1422 Gösterim
Son İleti 15 Haziran 2018, 22:43:42
Gönderen: TA1CX
xx
DİAMOND SG-7900 ANTENE HANGİ MARKA VE MODEL DİPLİK ALINMALI

Başlatan TA3LLL

1 Yanıt
3445 Gösterim
Son İleti 24 Kasım 2015, 12:00:06
Gönderen: TA4ZG