Merhaba arakadaşlar ben de uzun zamandır amatör radyo konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyordum ve mayıs ayında sınava girdim. A sınıfı belgeye hak kazandım yalnız en büyük sorunum şu... hani amatör derneklerin bu hobiyi yayması ve özendirmesi lazımdır ya, tüzüklerinde bu yazar... kadıköy de bulunan amatör derneğe 2-3 defa gittim tertipçilik vari bir duruş gördüm birisine soru sordum meğer hata etmişi o kişi bana aynen şunu söyledi - Ben eskiyim, bak sen yeni arkadaşlara sor onlar daha heyecanlı.
Çok sinirlenmeden çıktım oradan çünkü her hobi dalında böyle insanların varlığını biliyorum ve yüzden birçok forumu sabırla ve itina ile uzun zamandır takip ediyorum.
Geleceğim nokta şu; Teori, pratikle anlam kazanır. Bu yüzden pratik yapmamı sağlayacak hiç kimsem olmadığı gibi uygun bir sabit-mobil cihazı nasıl temin edeceğimi de bilmiyorum. Sanırım bu yeni başlayan her amatörün kronikleşen bir sorunudur. Bu sorun ise aynı forumda birbirinden farklı başlıklar ile çeşitli bölümlerde var ama bilgi sahibi olmak için puzzle yi birleştirmek gerekiyor.