Merhaba,
BPSK31 modu ,kısaca PSK modu digital modlarda çalışan, çalışmak isteyen radyo amatörlerine verilen en güzel hediyelerden biridir.Sağ olasın Peter Martinez G3PLX..
PSK31 modu Varicode caracter coding ve Viterbi decoder kullanan bir digital mod olup başlangıcı Pawel Jalocha isimli SP9VRC çağrı işaretli Polonyalı radyo amatörü tarafından lanse edilen SlowBpsk modu ile ortaya atılmış ve Peter Martinez tarafından yapılan değişiklik ve geliştirmelerle bu günkü şeklini almıştır.
Ben PSK31 için DigiPan V 2.0 ve HamScope V1.56 programlarını kullanıyorum.Başlangıcından beri PSK31 ve PSK63 çalışıyorum.Pawel ayni zamanda OLİVİA modunu bulan ve amatörlere hediye eden değerli bir amatördür.
PSK nın açılımı "Phase shift keying" olarak" faz kaydırmalı anahtarlama" olarak çevrilebilir.İşletme sorularında vardı, oradan hatırlayacak olursanız Türkçemizin teknik kelime eksikliğini belirtmiştim.Teknik olarak izahı bu modda çalışacak amatörler için fazla uzun ve sıkıcıdır ve gereği de yoktur...Ancak teknik olarak şu kadarı yeter bu mod 31.25 Hz' lik bir band genişliğinde çalışmaktadır ve bu dar band oluşu sayesinde 1 KHz' lik bir band genişliğinde 32 amatör rahatça birbirine QRM yapmadan ve en güzel tarafı QRP olarak çalışabilir.Ben 25 wat çıkışla binlerce QSO yaptım.Ama siz 5 wat ve iyi bir antenle dünyayı gezebilirsiniz..
DigiPan programı kurulumu kolay, çalışması zevkli, klavyeden klavyeye QSO yapabileceğiniz bir digital program olarak çok kullanılışlı ve herşeyden önemlisi "Beleş" tir.Amatör beleşi sever.Çok kanallı monitör sistemi sayesinde 20 den fazla istasyonu ayni anda monitor eder ve decoding yaparak klavye başındaki amatöre QSO yapacağı istasyon seçimi için mühim bir şans verir.Program Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap sitesinden indirilebilir.Probleminiz olursa ben buradayım.
Hamscope programı daha geniş bir mod sahasında çalışır ve ben özellikle CW ve RTTY modunu kullanıyorum.Bu program da BPSK, QPSK, CW, RTTY, MFSK16, Packet modlarında mükemmel olarak çalışıyor.
Kurulumu kolay kullanılması biraz karışık fakat alışılınca rahat bir klavyeden klavyeye QSO programıdır.HamScope programını Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap sitesinden indirebilirsiniz. Bunların dışında daha bir çok PSK programı var arzu edenler bunları da indirip çalışabilirler ben burada tercihimi belirttim.Her iki digital mod ve diğer digital programlar için ikinci bir ses kartı ile çalışıyorum.Böylece Onboard ses kartı diğer işlerim için serbest kalıyor.İkinci ses kartımı Sound Blaster marka olarak seçtim.(SB CT 4810).
Şimdilik bu kadar.Sorularınız olursa bu muhabbete devam ederiz.Çalışacak arkadaşlara kolay gelsin.
73 de Özhan